Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
07.10.2021
13:17
Most na Logu
Grafika: ePosavje
Projektna dokumentacija za most na Logu je že skoraj pripravljena, so povedali ob robu obiska ministra za infrastrukturo v torek v Sevnici.

Kdaj do razpisa za izbor izvajalca za nov most na Logu?

SEVNICA V sevniški občini bod dobili nov most čez Savo, most bo levi in desni brez povezal na območju naselja Log na akumulacijskem jezeru hidroelektrarne Arto - Blanca. Z izgradnjo 281 metrov dolgega mostu so predvideli ukinitev nivojskih železniških prehodov in povezava ceste Sevnica - Blanca s cesto Boštanj - Impoljca na Logu.

"Most bo bistveno spremenil prometni tok v mestu Sevnica"

Na Občini Sevnica pravijo, "da bo most bistveno spremenil prometni tok v samem mestu, mesto se bo razbremenilo težjega prometa skozi samo mesto in ta ulica bo postala mestna ulica, kar bo lahko pozitivno vplivalo na razvoj mesta. Ukinitev nivojskih prehodov pa bo bistveno pripomogla k varnosti cestnega in železniškega prometa in predvsem pospešilo promet na železnicah. Spremljamo namreč, kako se na tej progi Zidani Most - Dobova povečuje tovorni promet."

"Projektna dokumentacija je praktično že zaključena"

Razpis za izbor izvajalca za izgradnjo mostu na Logu, ki ga je v prostor z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom umestila Občina Sevnica, predvidevajo v naslednjem letu. V Sevnici pravijo, da je projektna dokumentacija za novogradnjo premostitve praktično zaključena in je v recenziji, prav tako so v teku postopki pridobivanja zemljišč.

Po izgradnji mostu na Logu sledi obnova glavnega mostu čez Savo

Glavni sevniški most čez reko Savo, med Boštanjem in Sevnico, bodo prenovili po izgradnji mostu na Logu. "Obnova obstoječega mostu je pod delno zaporo nemogoča," dodajajo v Sevnici.

(bš, eP)

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja