Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
28.10.2021
14:12
Donacija ZD Krško
Foto: ZD Krško
V Zdravstvenem domu Krško se veselijo donacije diagnostičnega analizatorja telesne sestave Tanita.

Analizator telesne sestave

KRŠKO "Hvaležni smo lahko za nešteto stvari: zato da živimo, da smo zdravi, da še vedno imamo zdravstveno oskrbo če smo bolni, da so naša bivališča topla in suha, da živimo v miru, da živimo v krasnem okolju, v krasni naravi, med dobrimi ljudmi… Tim Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstvenega doma Krško je v teh dneh še posebno hvaležen Svit inženiringu, gospodu Armandu Istenič za donacijo izpopolnjenega več-frekvenčnega profesionalnega analizatorja telesne sestave," so sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, kjer so sprejeli napravo, ki natančno analizira stanje človeškega telesa s pomočjo bioelektrične impedančne analize.

Kaj omogoča naprava in kako jo bodo uporabljali?

Naprava omogoča merjenje količine telesnih tekočin, proteinov, mineralov z oceno mineralne kostne gostote, merjenje mišične in maščobne mase. Možen je prikaz tipa grajenosti telesa, oceno zdravja in telesne moči, oceno telesne pripravljenosti, ugotavljanje debelosti oz. prevelikega deleža telesnih maščob, merjenje površine maščob, ki obdajajo notranje organe. Naprava omogoča spremljanje prehransko ogroženih bolnikov, spremljanje bolnikov z boleznijo ledvic in srca, kar ima lahko za posledico zadrževanja vode v telesu. Meritev sestave telesa je prvi korak k preventivi, prepoznavanju telesnega stanja, izboljšanju zdravja in telesnega izgleda.

"Meritev je brez bolečin in stranskih učinkov"

"Meritev traja približno 5 minuti, izvaja ga medicinsko usposobljeno osebje. Meritev je brez bolečin in stranskih učinkov, delovanje naprave se ne čuti. Sledi interpretacija rezultatov meritve, ki traja 15 minut. Za več informacij ali izvedbo meritve sestave telesa je Zdravstveno vzgojni center Krško dosegljiv na 051 633 501 ali 07 488 0269 ali helena.zulic@zd-krsko.si," še dodajajo v sporočilu.

(eP)

krško
zdravstveni dom krško

Pridružite se nam