Skip to main content
V Posavju 7.2° C Petek, 23. april 2021
21.02.2020
17:13
Donacija Društvu Sonček Posavje
Foto: Društvo Sonček Posavje
Društvo Sonček Posavje šteje okoli 300 članov, od tega je 110 takih s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju, ostali so družinski člani in podporniki.

Donacija Društvu Sonček Posavje

Sredstva bodo namenili tudi za dodatne terapije

KRŠKO Minuli teden so jih obiskali predstavniki družbe Petrol in jim izročili donacijo v višini 1800 evrov. "Sredstva bodo namenjena za dodatne terapije, zdravstveno - terapevtske kolonije. Sredstva bomo prerazporedili po programih. Med drugim hipoterapijo letos izvajamo skozi vse leto in to predstavlja kar višji strošek," nam je povedala Nataša Solomun, predsednica Društva Sonček Posavje.

"Resnično potrebujemo donatorska sredstva, da izpeljemo tako širok program"

V društvu ugotavljajo, da za izvedbo široko zastavljenega programa in vseh predvidenih aktivnosti letno potrebujejo od 20 do 30 tisoč donatorskih sredstev. "Financiramo se iz razpisov vseh treh posavskih občin, nekaj s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje in nekaj malega iz FIHA sredstev (Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji, op.p.). Resnično potrebujemo donatorska sredstva, da izpeljemo tako širok program," dodaja sogovornica.

V Kranjski Gori sodelovalo 56 članov društva

"Naši uporabniki potrebujejo vsak po enega pomočnika, pri smučanju dva"

Letos so že izpeljali zdravstveno-terapevtsko kolonijo v Kranjski Gori, ki se je je udeležilo 56 članov, od tega 25 uporabnikov s cerebralno paralizo in drugimi motnjami v razvoju. Nataša Solomun dodaja, "da takšna kolonija predstavlja velik finančni zalogaj in veliko širino strokovnega kadra in prostovoljcev. Moramo se zavedati, da naši uporabniki potrebujejo vsak po enega pomočnika, da lahko pomaga. Pri smučanju potrebuje dva pomočnika. So zahtevni projekti, uporabniki v tem resnično uživajo in želimo to nadaljevati tudi v bodoče.

Sodelovanje v projektih Most in Pegas

Krepitev samozavesti, vključevanje v družbo in povezovanje z vrstniki

Sicer pa kot partnerji sodelujejo v projektu Most in v evropskem projektu Pegas, v sklopu katerega imajo brezplačne hipoterapije. Z izvajanjem različnih športnih in drugih aktivnosti ne gre le za razgibavanje, poudarja Solomunova, ampak tudi za krepitev samozavesti, vključevanje v družbo in povezovanje z vrstniki.

(bš)

društvo sonček posavje
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja