Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
10.10.2019
14:16
Grafika: Ansat TV
Lions klub Brežice je otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice ob Tednu otroka podaril štiri televizijske sprejemnike.

Donacija Lions kluba Brežice otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice

"K projektu smo z veseljem pristopili"

BREŽICE Lions klub Brežice je na pobudo otroškega oddelka Splošne bolnišnice Brežice pristopil k doniranju sredstev za nabavo štirih LCD televizijskih sprejemnikov. Anton Petrič, predsednik Lions kluba Brežice, pravi, da "se nam je ideja zdela zanimiva. Področje našega delovanja gre v socialno razmere, gre v pomoč otrokom, v medgeneracijsko pomoč. Glede na to, da je to lokalni klub, ki deluje v tem področju Brežic, se nam je ideja zdela odlična in smo k temu z veseljem pristopili."

"Vzpostavitev dnevne rutine v vseh sobah"

Pobudnica akcije je bila strokovna vodja otroškega oddelka brežiške bolnišnice Anita Mujakić. "Glede na to, da smo skušali iti na otroškem oddelku iz okvirjev zdravljenja, smo v posvetu z našo vzgojiteljico Jernejo Rožman prišli na idejo, da bi vzpostavili dnevno rutino v vseh sobah. Vemo, da sama hospitalizacija prekine dnevno rutino, otrok se doma počuti drugače kot v hospitalnem območju. Tako smo prišli do ideje o namestitvi televizorjev."

Nadaljevanje večerne ali jutranje rutine

S tem so želeli olajšati bivanje otrok in staršev v bolnišnici ter prav tako nadaljevati dnevno rutino otrok. "Za otroke je to ena vrsta aktivnosti, sprositve, ki jo nadaljujejo kot večerno ali jutranjo rutino," je ob tem še dodala strokovna vodja otroškega oddelka Splošne bolnišnice Brežice.

"Splošna bolnišnica Brežice je vedno hvaležna vsem donatorjem"

"Splošna bolnišnica Brežice je vedno hvaležna vsem donatorjem, ki nam priskočijo na pomoč. Med njimi so se tokrat odzvali v Lions klubu Brežice, ki so donirali še štiri televizorje. Tako so zdaj vse sobe opremljene s televizijami. Med drugim se je Lions klub Brežice odzval tudi večjim našim akcijam, med drugim tudi nakupu CT naprave," je ob tem povedala Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice.

Fotogalerija (Foto: Ansat TV):

Dva projekta Lions kluba Brežice

Dobrodelni koncert in dobrodelni tek

V Lions klubu Brežice vse od ustanovitve leta 2011 dalje redno zbirajo in namenjajo sredstva v dobrodelne namene. Vsako leto pripravijo dva odmevnejša dogodka, prvi je tradicionalni dobrodelni koncert v Viteški dvorani brežiškega gradu, drugi pa Tečem, da pomagam, oziroma Tečem in hodim, da pomagam, kot so ga poimenovali letos.

Ansat TV

brežice
splošna bolnišnica brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja