Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
23.12.2021
16:32
Donacija Zavarovalnice Triglav Zdravstvenem domu Krško
Foto: ePosavje.com
V Zdravstvenem domu Krško se veselijo novega defibrilatorja in štirih zložljivih invalidskih vozičkov, v sklopu donacije krške območne enote Zavarovalnice Triglav.

Donacija Zdravstvenem domu Krško

KRŠKO Zaposleni v Zdravstvenem domu Krško pri svojem delu s pacienti pogosto uporabljajo invalidske vozičke, zato so ti že precej dotrajani. Z novimi bodo zamenjali že obstoječe v sprejemni pisarni, na urgenci ter v zdravstvenih postajah na Senovem in v Kostanjevici na Krki.

Defibrilator in novi invalidski vozički

"Ljudje, ki težko hodijo in prihajajo v zdravsteni dom, bodo lahko uporabili te vozičke," pravi direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič, saj gre za funkcionalne, zložljive invalidske vozičke. Vozički so kakovostni in primerni tudi za težje bolnike. Poleg vozičkov so se v krškem zdravstvenem domu razveselili tudi novega defibrilatorja, ki bo na voljo v sprejemni pisarni in bo prispeval k boljši oskrbi v primeru srčnih zastojev.

Dobrodelna akcija Za boljši jutri

"Velikokrat se zgodi, da ljudje dejansko v tisti naglici, ko iščejo pomoč vstopijo na glavni vhod, niti ne na urgenco, na ta način lahko pomagamo takoj in ne izgubljamo dragocenega časa," dodaja direktorijca Zdravstvenega doma Krško. Direktorica Območne enote Krško Zavarovalnice Triglav Polonca Seničar ob tem pripomne, da si v Zavarovalnici Triglav želijo, da zajamemo čim več lokalnih skupnosti v Posavju.

"Na ta način se nam zdi prav, da pomagamo v preventivnih in vseh ostalih akcijah. To smo počeli že v preteklosti in bomo tudi v prihodnje, če bo le mogoče." Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že osmo leto zapored.

(eP)

zdravstveni dom krško
krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja