Skip to main content
V Posavju 5.6° C Petek, 3. februar 2023
26.11.2019
14:01
Drsališče bo v peš coni na CKŽ 44
Foto: ePosavje.com
Že nekaj let zapovrstjo so v decembrskih dneh v Krškem ponudili miganje na ledenih ploskvah. Če je bilo doslej drsališče plastično, bo v letošnjem letu iz naravnega ledu.

Drsališče bo v peš coni na Cesti krških žrtev 44

Drsalke si boste lahko tudi izposodili

V drugi polovici decembra bodo namreč v okviru projekta Mar nam je za skupnost uredili drsališče iz naravnega ledu. Dosedanje drsališče na umetni masi se je v preteklih letih selilo iz Šajspoha na Hočevarjev trg, pa na videmsko tržnico in teniška igrišča, letošnje drsališče iz naravnega leda pa bodo umestili v peš cono ob Cesti krških žrtev 44 - med Bohoričevo in Dalmatinovo ulico.

200 kvadratnih metrov

Kot pravijo na Občini Krško, bodo pripravili drsališče na površini 200 kvadratnih metrov, ljubitelji drsanja pa si bodo lahko primerno športno opremo in drsalke tam tudi izposodili.

Novoletna okrasitev

Novoletno okrasitev so tudi letos zaupali članicam KD Prostor vmes, ki so se povezale z Domom starejših občanov Krško in Večgeneracijskim centrom Posavje. Nekaj novoletnih jelk so po starem mestnem jedru še postavili, v naslednjih dneh pa bo sledila še njihova okrasitev.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi