Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.10.2021
10:30
Družinska kolonija Društva Sonček Posavje na Pašmanu
Foto: Društvo Sonček Posavje
V Društvu Sonček Posavje so tudi letos poskrbeli, da tako otroci, mladostniki kot odrasle osebe s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju niso ostali brez zdravstveno-terapevtskih kolonij.

Družinska kolonija Društva Sonček na Pašmanu

KRŠKO Zdravstveno - terapevtske kolonije v teh časih še bolj pripomorejo k vzdrževanju fizične kondicije, skupno so poletne zdravstveno-terapevtske kolonije trajale 24 dni, udeležilo se jih je 52 udeležencev. 

Poletne kolonije imajo za člane Društva Sonček Posavje velik pomen, saj ob terapijah, druženju in prilagajanju skupini omogočajo tudi čim več samostojnosti, izkušen, želji po nečem novim in spoznanje, da se vse da, le če je pristop in prilagoditev prava, hkrati pa se vračajo v domače okolje polni lepih in prijetnih spominov.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Več aktivnosti

Tako so junija izvedli družinsko kolonija na otoku Pašmanu. Otroci s posebnimi potrebami imeli terapije, več aktivnosti na vodi s supom, tubo in banano, kjer so si krepili vse mišice telesa ter pravilno razporejali težo. Tudi vožnja s čolnom je svojevrstno doživetje in kot pravijo v Društvu Sonček Posavje, so v vseh teh aktivnostih uživali tudi njihovi sorojenci.

Letošnja kolonija bo vsem udeležencem ostala posebej v spominu, "saj se je vsa skupina morala angažirati, da je skupaj pripravila program pevske in plesne vsebine, katere smo nekega večera predvajali in pošiljali v živo na svet preko družabnih omrežij. To je bilo res nekaj posebnega, kot da bi imeli svoj festival v morskem ambientu le, da namen ni bil tekmovanje, pač pa sodelovanje in vzpodbujanje."

Veselja in smeha ni manjkalo

Kot še pravijo, veselja in smeha ni manjkalo, saj so v svoji sredini imeli tudi očeta, ki je praznoval abrahama.

(Društvo Sonček Posavje, eP)

društvo sonček posavje
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja