Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
07.08.2019
08:12
Grafika: Ansat TV
Ob koncu šolskega leta šolarji in njihovi starši prejmejo seznam učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih šolskih potrebščin za prihodnje šolsko letos, s tem pa se začnejo tudi skrbi mnogih družin.

Državljani sveta zbirajo šolske potrebščine

Za socialno ogrožene otroke v občini Brežice

Učbeniki, delovni zvezki, torbe in ostale šolske potrebščine premočno obremenjujejo marsikateri družinski proračun, zato se starši šolarjev za pomoč obračajo tudi na humanitarne organizacije. Humanitarna organizacija Državljani sveta zato že četrto leto zbira šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke v občini Brežice.

Kako lahko pomagate?

Tudi sami lahko pomagate in družinam omogočite lažji začetek šolskega leta. Državljani sveta šolske potrebščine zbirajo vse do 20. avgusta, in sicer v prostorih zobne ambulante na ulici Stanka Škalerja 29 v Brežicah.

Poglajen: Že četrto leto zapored

"To je postala naša tradicija. Državljani sveta že četrto leto konec julija in avgusta zbiramo šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke v občini Brežice in to se dogovorimo z lokalnim Centrom za socialno delo, ki na koncu kampanje prevzame in - verjamo, nimamo nobenega razloga, da bi v to dvomili - to pravično razdelijo med otroke, ki so najbolj potrebujejo," pravi Jure Poglajen.

Zbirajo večinoma nove stvari ali zelo dobro ohranjene

"Rad bi poudaril, da zbiramo večinoma nove stvari ali zelo dobro ohranjene stare stvari - po načelu, kar je dobro za naše otroke, je dobro tudi za socialno ogrožene otroke." Tovrstne akcije so sicer zelo uspešne. Ob tem dodaja, da je bila lanska akcija izjemno bogata in letos se nadajajo podobnega uspeha.

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam