Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.10.2021
09:20
Foto: arhiv ePosavje
Letošnjo državno proslavo ob dnevu reformacije bodo pripravili v Kulturnem domu Krško. Posnetek prireditve bo na prvem programu Televizije Slovenija v nedeljo zvečer

Državna proslava ob dnevu reformacije

Krško (in z njim Posavje) je z Adamom Bohoričem in Jurijem Dalmatinom, avtorjema prve slovnice Zimske urice in prvega slovenskega prevoda Biblije, z velikimi črkami zapisano v slovenskih zgodovinskih knjigah in zgodovini slovenske reformacije. In prav v Krškem bodo v petek ob 20. uri, v Kulturnem domu Krško, gostili državno proslavo ob dnevu reformacije.

Slavnostni govornik minister za kulturo

V programskem delu državne proslave bodo sodelovali igralec Vojko Zidar, članice in člani srednjeveške plesne skupine KUD Galiarda, članice in člani instrumentalne zasedbe Gita, članice in člani vokalne zasedbe Ingenium ensemble in srednjeveški tiskarski mojster Janez (Rozman). Na državni proslavi bo slavnostni govornik minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

Posnetek prireditve v nedeljo ob 20. uri na TV Slovenija 1

Neposredni prenos petkove prireditve bodo zagotovili spletnega mesta gov.si ter prek vladnih Twitter in Facebook računov, posnetek prireditve pa bodo predvajali na praznik dneva reformacije, v nedeljo, 31. oktobra 2021, ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija.

(eP)

krško
napovednik

Pridružite se nam