Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
23.11.2021
15:15
Javno naročilo za idejno zasnovo novega bazena v Krškem
Grafika: ePosavje.com
Sredi oktobra so na Občini Krško objavili javno naročilo, na katerem so iskali pripravljalce idejne zasnove za nov zimski bazen v Krškem. V petek, 19. novembra, se je zaključil rok za oddajo ponudb.

Idejna zasnova za zimski bazen v Krškem

KRŠKO Projektna naloga za nov zimski plavalni bazen v Krškem, ki so jo v Krškem usklajevali v zadnjem letu dni, je služila kot osnova za objavljeno javno naročilo za izdelavo idejne zasnove. Ponudbe za objavljeno naročilo so na Občini Krško zbirali do petka, 19.  novembra. In kot so zapisali v prvi objavi, "bo naročnik izbral dva izvajalca, ki bosta izdelala vsak dve varianti idejne zasnove."

Prišli dve ponudbi

V petek so odprli prejete ponudbe, kot se je izkazalo sta bili dve, obe pa s slabih 300 evrov razlike. Prvo ponudbo za izdelavo idejne zasnove za nov zimski bazen na območju Stadiona Matije Gubca v Krškem je oddala družba Savaprojekt, družba za razvoj, projektiranje, konzalting, inženiring d.d. iz Krškega (ponudbo so ocenili na 17.540 evrov brez DDV), drugo ponudbo pa Arhiteza, arhitektura, oblikovanje in druge storitve, d.o.o. iz Maribora (njihova ponudba je 17.800 evrov brez DDV).

Kako naprej?

In kdaj bi lahko dobili prve obrise novega športnega objekta? "Izvajalec se zavezuje predložiti obe idejni zasnovi v roku 60 dni od sklenitve pogodbe, končno obliko posameznih variant predložiti najkasneje v roku 30 dni po uskladitvi z naročnikom," piše v razpisni dokumentaciji. Povedano drugače, nekje ob koncu januarja in v začetku februarja. Ponudnika sta v obeh oddanih ponudbah zagotovila, da ponujen znesek priprave idejnih zasnov ostaja v veljavi do 31. marca 2022.

Bazen Krško - zbiranje ponudb za idejno zasnovo

Bazen Krško

V projektni nalogi novega zimskega plavalnega bazena so zapisali, da bo bazenska zgradba dimenzij 60 m x 55 m s kletjo, pritličjem in delnim nadstropjem. Osrednji del objekta bo plavalni bazen dimenzij 25 m x 31 metrov ter manjši spremljevalni bazen dimenzij 12,5 x 8 metrov. 

V delnem nadstropju, primer takšnega je nad bazenom na Fakulteti za šport, sta predvideni dve večnamenski dvorani dimenzij 170 do 215 kvadratnih metrov, skoraj 190 kvadratnih metrov za fitnes prostore ter pisarniški del za klubske potrebe in prostori namenjeni za organizacijo tekem - za časomerilce, sodnike in organizatorje.

V pritličju bo gostinski lokal, garderobe s sanitarijami in tudi wellnes center (s spa-ji in savnami)

(bš, eP)

krško
bazen krško

Pridružite se nam