Skip to main content
V Posavju 5.5° C Petek, 3. februar 2023
20.04.2022
13:22
V času med 11. in 15. aprilom so na OŠ Jurija Dalmatina Krško gostili ravnatelja in učiteljici OŠ Milan Rakić iz Novega Beograda s ciljem, da jim predstavijo aktivne oblike poučevanja na šoli.

Erasmus+ na OŠ Jurija Dalmatina Krško

KRŠKO Projekt mobilnosti, ki je bil odobren v okviru projekta Erasmus+, so poimenovali »Pozitivno obrazovanje nasuprot pandemiji«. Zakaj so se odločili prav za našo šolo? Dolgoletno sodelovanje v eTwinnig projektih, kjer sem promovirala delo naše šole, jim je bila glavna motivacija, da nas kontaktirajo in prosijo za sodelovanje v projektu s ciljem, da nas obiščejo in se naučijo novih metod in oblik dela na hospitacijah v šoli. Ker smo na šoli Jurija Dalmatina mnenja, da je pozitivno učno prakso treba deliti, smo se odzvali povabilu in jih sprejeli medse. Glavni cilj obiska je bil spoznavanje različnih učinkovitih oblik in metod dela, ki podpira fizično in psihično zdravje otrok. Želeli so spoznati FIT pedagogiko ter možnosti njene uporabe med poukom. Gostje iz Beograda so na učnih urah pri učiteljih 1.–9. razreda spoznali veliko različnih didaktičnih pristopov ter obogatili svoja znanja.

Fotogalerija (Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško):

Gospa Nataša Škrabar, naša FIT koordinatorka, je poskrbela, da jim predstavi FIT pedagogiko in njeno uporabo v učnem procesu. Beograjčani so imeli možnost, da spremljajo aktivnosti, ki smo jih pripravili v sklopu FIT dneva, v sredo, 13. 4. Predstavili so nam tudi svojo šolo in aktivnosti, ki jih izvajajo. Po besedah gostov so jih na šoli sprejeli le veseli in optimistični obrazi učiteljev in vodstva šole, ki so v vsakem trenutku bili pripravljeni na sodelovanje.

Navdušeni so bili nad pogoji, ki jih imamo na šoli, opremljenosti šole, urejenosti učilnic, aktivnostih učiteljev in učencev. Popoldneve so izkoristili za spoznavanje kulturnih in zgodovinskih zanimivosti Slovenije. Odpotovali so v Srbijo s pozitivnimi izkušnjami in navdihom, da lahko obogatijo učni proces na svoji šoli z znanjem, ki so ga pri nam dobili.

Svetlana Jović, koordinatorka projekta

šole v posavju
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi