Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.09.2021
14:44
ETM 2021, Robi & Maja band
Foto: Občina Krško
Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je "Živi zdravo. Potuj trajnostno". V tem tednu po Posavju potekajo številne aktivnosti, v Krškem na Cesti 4. julija.

Evropski teden mobilnosti v občini Krško

KRŠKO Med najpomembnejšimi projekti na področju izboljšanja mobilnosti pod sloganom trajnostnega potovanja v Krškem izpostavljajo skoraj 20 kilometrov dolgo kolesarsko povezavo Krško-Kostanjevica na Krki. Občini bosta zanjo dobili 4,4 milijona evropskih in proračunskih sredstev, z gradnjo naj bi se začela že letos in končali spomladi leta 2023.

Senovo - Kozje

V prihodnosti naj bi zaživela tudi kolesarska povezava med Senovim in Kozjem, do ribnikov v Mačkovcih pa bo mogoče kolesariti po obstoječi povezavi skozi Sotelsko in naprej po novo vzpostavljenem kolesarskem pasu v zadnjem odseku poti.

Aktivnosti v Krškem

Na zaprtem odseku vzporedne Ceste 4. julija, ki bo vse do srede, 22. septembra, gostila različne izvajalce, so v ponedeljkovem večeru pripravili prvi ulični koncert, ko so navdušili glasbeniki Robi & Maja banda. Cesta 4. julija je bila tokrat namenjena le pešcem in kolesarjem, glasbi in zabavi. Danes ob 18. uri bo tam sledil koncert Adrijane Lorber in Maje Tomić.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(Občina Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja