Skip to main content
V Posavju 23.3° C Sobota, 19. junij 2021
30.04.2019
11:30
Foto: KŠTM Sevnica
V ponedeljek, 29. aprila, je v Mladinskem centru Sevnica potekal dogodek EU: tu in zdaj. Z organizacijo dogodka se je KŠTM Sevnica pridružil Evropskemu tednu mladih.

Tokrat grem volit Namen sevniškega dogodka je bil mladim v lokalnem okolju približati Evropsko unijo in njene temeljne institucije odločanja na inovativen in zabaven način. Prav tako je bil dogodek s podporo kampanje Tokrat grem volit naravnan v spodbujanje k udeležbi na evropskih volitvah, ki bodo 26. maja.

Interaktivno izobraževanje o Evropski uniji, njenih ključnih institucijah in postopku sprejemanja odločitev, s katerim se je dogodek pričel, se je nadaljevalo v skupinskem preizkusu igranja vlog pomembnih evropskih institucij in pozneje popestrilo z obiskom Hiše Evropske unije v Ljubljani, kjer so udeleženci in udeleženke utrdili svoje znanje in ga z uporabo multimedijskih postaj tudi razširili. Temu je sledil še nagradni sprehod po Ljubljanskem gradu, ki je turistično zanimiva točka za obiskovalce in obiskovalke iz celega sveta, in pot nazaj v Sevnico.

EU: tu in zdaj Uvodni pozdrav direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek je bil naravnan predvsem v izpostavitev pomena tovrstnih dogodkov za sevniško okolje in za mlade. Tekom dogodka se je pokazalo, da mladi udeleženci in udeleženke razmišljajo izven okvirov možnosti konvencionalne politične participacije, imajo ideje o tem, kako bi lahko prispevali k družbi na svojevrsten način, in kar je za namen dogodka najpomembneje – evropska vprašanja so zanje pomembna, razvila se je konstruktivna razprava ter izkazano je bilo tehtno zanimanje za iskanje najustreznejše poti sodelovanja pri odločanju.

Barbara Zagorc,
KŠTM Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam