Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 9. december 2022
26.03.2020
10:16
Evropski poslanec Franc Bogovič za ePosavje.com
Grafika: ePosavje.com
Pogovor z evropskim poslancem Francem Bogovičem o izzivih, ki čakajo Slovenijo in Evropo v naslednjih dneh, tednih in mesecih. Bogovič pravi, da bodo posledice te epidemije dolgoročne.

Evropski poslanec Franc Bogovič za ePosavje.com

"Mislim, da bodo posledice dolgoročne"

KRŠKO Za komentar novih razmer, s katerimi se soočamo v Posavju, Sloveniji in v Evropi, smo povprašali evropskega poslanca Franca Bogoviča. "Upam, da se čimprej izvijemo iz tega, da se kolesje zopet zavrti - tako v privatnem življenju in gospodarstvu," pravi Bogovič. Kakšne ukrepe pripravlja Evropska unija, Evropski parlament in na koliko denarja lahko Slovenija računa iz tega naslova? Več v spodnjem pogovoru.

"Vsi bomo deležni posledic te epidemije"

"Države, ki so pozabile na samooskrbo, imajo lahko v takih trenutkih velike težave"

Bogovič ob tem pravi, da bomo vsi bili deležni posledic te epidemije. "Sam zelo aktivno sodelujem v skupini, v kateri pripravljamo ukrepe na področju kmetijstva. Ena takšnih ugotovitev je, da države, ki so pozabile na samooskrbo, imajo lahko v takih trenutkih velike težave. Mislim, da moramo vsi skupaj iz tega potegniti določene nauke in na koncu smo videli, da si zelo hitro sam, ko pride takšna kriza."

"Morda bomo opustili kakšno navado iz preteklih let"

"Morda bomo živeli na kakšen drugačen način"

Kot pravi Bogovič, "imamo časa za razmislek dovolj, najbrž bo generalna posledica tega, da bo standard v naslednjem letu ali dve bo padel. Morda bodo opustili kakšno navado iz preteklih let in bomo živeli na kakšen drugačen način.

(bš)

koronavirus
video
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja