Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sreda, 1. december 2021
16.09.2020
10:36
Evropski teden mobilnosti v občini Krško
Grafika: ePosavje
Med 15. in 22. septembrom bo v krški občini v sklopu evropskega tedna mobilnosti več prireditev, namenu bodo predali tudi nekaj novih pridobitev. Kaj vse se bo dogajalo? Več v nadaljevanju novice.

Evropski teden mobilnosti v občini Krško

KRŠKO V sklopu Evropskega tedna mobilnosti občine ozaveščajo in opozarjajo občane, da naj za gibanje po mestih čim bolj uporabljajo hojo, kolo in javni mestni promet. "Zadnja leta v občini Krško veliko delamo na projektih mobilnosti. Delamo kolesarske povezave, med seboj povezujejo občine, delamo zaprte cone in širimo mestni promet ter izposojo koles," ob tem pravi Romana Pečnik z oddelka za gospodarsko infrastrukturo na Občini Krško.

V naslednjih dneh otvoritve treh pridobitev

P+R parkirišče s Krčanom, pump track na Vidmu, kolesarska povezava do Senovega

V zadnjem času so v krški občini že obstoječim pridobitvam, kolesarskim potem in ostalim površinah za večjo varnost vseh udeležencev v prometu, dodali še nekatere nove. Tako bodo v četrtek tudi uradno odprli P+R parkirišče ob železniški progi pri Tovarniški ulici v Krškem, v ponedeljek bodo odprli, med mladimi lepo sprejet in uporaben, pump track - kolesarski poligon na območju nekdanjega doma upokojencev na Vidmu, naslednji torek pa bodo na Senovem otvorili še večnamensko cestno povezavo med Krškim, Brestanico in Senovim.

Letošnje aktivnosti prilagojene trenutnih epidemiološkim razmeram

Od sobote zapora CKŽ v starem mestnem jedru

Letošnje aktivnosti bodo prilagodili trenutnim epidemiološkim razmeram. Kljub temu pripravljajo več dogodkov, od sobote bo tako zaprta Cesta krških žrtev, od Dalmatinove ulice do Hočevarjevega trga. V tem delu starega mestnega jedra bodo nato do torka potekale aktivnosti in delavnice.

V Zatonu bodo pobarvali bodo oporni zid

V Zatonu, kjer lahko v zadnjih dneh mimoidoči že opazite pripravljalna dela, bodo v soboto pobarvali oporni zid ob kolesarski poti in pešpoti, v ponedeljkovem dopolndevu se bodo v starem mestnem jedru predstavile osnovne šole, Mladinski center Krško bo predstavil Srečka, Športna zveza Krško pa pripravlja delavnice za otroke.

Naslednji torek dan brez avtomobila

V torek bo potekal dan brez avtomobila, po otvoritvi večnamenske povezave med Krškim in Senovim pa se bo Evropski teden mobilnosti zaključil s predajo posavskega Bibliobusa v uporabo.

(bš)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja