Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
16.09.2021
21:18
Evropski teden mobilnosti v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Občina Krško se med 16. in 22. septembrom tudi letos pridružuje vseevropskemu projektu Evropski teden mobilnosti, ki poteka pod geslom »Živi zdravo. Potuj trajnostno«.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

KRŠKO Med najpomembnejšimi projekti na tem področju je župan mag. Miran Stanko izpostavil skoraj 20 km kolesarsko povezavo Krško-Kostanjevica na Krki. Občini bosta zanjo dobili 4,4 mio evropskih in proračunskih sredstev. Vzpostavitev kolesarske povezave naj bi se začela že letos in končala spomladi 2023.

V prihodnosti naj bi zaživela tudi kolesarska povezava med Senovim in Kozjem, do ribnikov v Mačkovcih pa bo mogoče kolesariti po obstoječi povezavi skozi Sotelsko in naprej po novo vzpostavljenem kolesarskem pasu v zadnjem odseku poti.

Krčan imajo skoraj 350 rednih uporabnikov

Sistem avtomatske izposoje koles, ki ima že skoraj 350 rednih uporabnikov, bodo razširili s postajami na Senovem, v Brestanici in v Spodnjem Starem Gradu.

Več sredstev bo namenjenih tudi za mestni avtobus, saj bodo obstoječim linijam dodali dve novi in tako javni promet še bolj približali uporabnikom. V tednu mobilnosti bo prevoz z mestnim avtobusom – kot je že običajno – brezplačen.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja