Skip to main content
V Posavju 17° C Sobota, 1. oktober 2022
05.05.2021
14:28
Sebastjan Seme, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru
Foto: arhiv ePosavje
Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič je skladno z rezultati volitev, ki so na Fakulteti za energetiko potekale 16. aprila, imenoval novega dekana.

Sebastjan Seme je novi dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru

KRŠKO Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič je po rezultatih volitev za novega dekana Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru imenoval izr. prof. dr. Sebastijana Semeta. Novi dekan je bo funkcijo opravljal od 3. maja 2021 do 2. maja 2025 in bo na tem mestu nasledil red. prof. dr. Bojana Štumbergerja, ki je vodil fakulteto zadnjih osem let. Novi rektor je sicer od 14. decembra lani, ko je Štumbergerju potekel drugi mandat, fakulteto vodil kot všrilec dolžnosti dekana.

Novi dekan fakultete Sebastjan Seme bo imenovanju izpostavlja, "da bo stremel k uresničevanju zastavljenih ciljev v programu dela in ustvarjanju dobrih pogojev za ustvarjalnost na znanstveno-raziskovalnem in pedagoškem področju in za spodbudno delovno okolje, ki bo temeljijo na dobrih medsebojnih odnosih in kulturnem dialogu ter prispevalo k zadovoljstvu vseh zaposlenih in študentov."

Kdo je novi dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru?

Sebastjan Seme je na Univerzi v Mariboru zaposlen od leta 2006, v začetku kot mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM. V letu 2012 se je zaposlil na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru - najprej kot asistent z doktoratom, v naslednjih letih pa je delo na fakulteti nadaljeval kot visokošolski učitelj.

Med leti 2017 in 2019 je opravljal funkcijo prodekana za kakovost in mednarodno sodelovanje, v letih med 2019 in 2020 pa funkcijo prodekana za raziskovalno dejavnost. Kot že zapisano, je od 14. decembra 2020 

Vodja doktorskega študijskega programa Energetika

Kot so sporočili s Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, je novi dekan aktiven v organih in delovnih telesih Univerze v Mariboru, kjer je član Senata Univerze v Mariboru, član Statutarne komisije, predstavnik fakultete v Svetu doktorske šole Univerze v Mariboru in član projektne skupine za investicije na Univerzi v Mariboru.

Pedagoško delo opravlja na vseh treh stopnjah študija

Na fakulteti opravlja tudi naloge vodje doktorskega študijskega programa Energetika, v zadnjih letih je vodil več projektov, v katerih je sodelovala fakulteta. "Pedagoško delo opravlja na vseh treh stopnjah študija, in sicer na področju obnovljivih virov energije s poudarkom na sončnih elektrarnah, ter tudi na področjih elektronike v energetiki, električnih naprav in prenosa električne energije, visokonapetostnih sistemov in trga z električno energijo," še dodajajo v sporočilu.

(eP)

fakulteta za energetiko
krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam