Skip to main content
Torek, 5. december 2023
21.03.2019
11:59
Foto: CPT Krško
V mesecu januarju sta CPT Krško ter Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, v sodelovanju z različnimi turističnimi deležniki v občini Krško, pripravila dvodnevni študijski obisk.

Študijski obisk študentov Fakultete za turizem

Študijski obisk je bil izveden v okviru terenskih vaj študentov 2. letnika magistrskega študija pri predmetu Razvoj podeželja.

Sedem študentov je pod strokovnim vodstvom Ksenje Kragl (CPT Krško), dr. Marka Koščaka in Nejca Pozveka (oba FT UM) obiskalo turistične ponudnike znotraj zastavljenih tematskih sklopov: energija, trapisti in raška č'bula. Njihova naloga je bila pregledati in ovrednotiti ponudbo ter na podlagi ugotovitev in vtisov predvideti nadaljnje možnosti razvoja posameznih ponudnikov in ponudbe na splošno, hkrati pa zasnovati tudi nekaj turističnih produktov za izbrane ciljne skupine gostov.

Rezultate obiska so v sredo predstavili v Brestanici

V sredo so študenti v Hostlu Kozmus predstavili rezultate študijskega obiska turističnim ponudnikom občine Krško, ki so z njimi sodelovali na terenu in jim predstavili svojo ponudbo. Zbrane je pozdravila direktorica CPT Krško, gospa Kristina Račič Ogorevc in se jim zahvalila za vložen trud pri pripravi novih programov ter pripravljenosti za sodelovanje. Mentorji so povzeli delo na terenu po tematskih sklopih in lokacijah ogledov.

Študenti so predstavili posamezno ponudbo na terenu, SWOT analizo ter primere prodajnih programov glede na ciljne skupine gostov. Sledila je razprava s turističnimi ponudniki o možni realizaciji podobnih programov v promocijske in tržne namene. Sodelovanje z različnimi deležniki s področja turizma ter priprava novih programov sledi aktivnostim sprejete Strategije razvoja turizma v občini Krško.

CPT Krško si tudi v prihodnje želi sodelovanja s Fakulteto za turizem na področju razvoja turizma kot tudi v sklopu ostalih študijskih aktivnostih.

Tekst in fotografije: CPT Krško

 

brežice
fakulteta za turizem
fotogalerija

Pridružite se nam