Skip to main content
V Posavju 15.3° C Petek, 30. september 2022
10.08.2022
13:09
Festival Dojiva se 2022
Foto: Knjižnica Brežice
Geslo »Zaupam si.« je bilo vodilo sobotnega dopoldneva, 6. avgusta 2022, v Brežicah. V prijetni senci dreves v parku pri osrednji knjižnici je potekal dogodek s še prijetnejšo vsebino.

Festival Dojiva se

To je bil Festival Dojiva se, ki je v različnih krajih po Sloveniji tokrat potekal že devetič. V Knjižnici Brežice smo se tudi letos z veseljem odzvali na povabilo gostiteljic brežiškega dogajanja, Veronike Fabeković in Maje Trupi, sicer pa je vseslovenski dogodek potekal pod okriljem spletne šole za starše Veva.

Medtem ko so malce starejši otroci uživali na igralih, pihali milne mehurčke, risali s kredami in ustvarjali zapestnice, so njihovi mlajši sorojenci s starši prisluhnili Špeli Zorič, ki je predstavila različne pralne pleničke, nosilke in trakove za nošenje dojenčkov. Maja Trupi, certificirana inštruktorica masaže dojenčkov, pa je zbranim predstavila masažo dojenčkov po metodi IAIM. Kot svetovalka za dojenje je bila na voljo tudi za vsa vprašanja o dojenju.

Organizatorke so za udeležence pripravile še lepe misli in tatuje ter jim razdelile čisto sveže vodnike Zaupam si. Vsebina slednjega je raznolika in podporna v obdobju nosečnosti, dojenja ter starševstva.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Z raznolikim gradivom pa sva zbrane nagovorili tudi knjižničarki. Mamina bralna zakladnica je tako otrokom kot staršem na vpogled in v uporabo nudila knjige o dojenčkih, prihodu novega člana ali članice v družino, nosečnosti, dojenju, starševstvu in vzgoji. Tudi sicer knjižničarji pri svojem delu spodbujamo družinsko branje, saj menimo, da je slednje dejanje in dajanje ljubezni. Vsak nov član in uporabnik knjižnice pa je nadvse dobrodošel.

Misel iz uvoda letošnjega zbornika festivala pa naj bo vodilo na naših vsakdanjih poteh. Glasi se tako: »Nihče ne zna prvič. Vsak pa se lahko nauči. Vsak lahko poišče znanje. In vsak se lahko z znanjem podpre, da začne zaupati vase.«

Andreja Dvornik in Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja