Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
05.06.2019
14:40
Grafika: Ansat TV
V Krškem so minuli teden pripravili mednarodni festival Igraj se z mano, na katerem so pripravili delavnice in nastope različnih društev, šol in drugih organzacij. Prispevek iz oddaje Posavski tednik:

Festival Igraj se z mano

KRŠKO Igraj se z mano je mednarodni festival, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Festival je že tradicionalen in poteka po več krajih v Sloveniji, letos pa so se na OŠ dr. Mihajla Rostoharja odločili, da ga v sklopu praznika občine Krško prvič organizirajo tudi v Posavju.

Letos tudi v Krškem in Posavju

Ideja festivala Igraj se z mano je povezovanje oseb različnih starosti, sposobnosti in znanj skozi igro. "Društvo za kulturo inkluzije iz Ljubljane ter Center Janeza Levca iz Ljubljane že trinajsto leto organizirata ta festival, letos pa smo se za organizacijo festivala odločili tudi na OŠ dr. Mihajla Rostoharja," ob tem pravi dr. Barbara Smolej Fritz, ravnateljice šole.

15 delavnic in 10 nastopov

V veliki telovadnici Osnovne šole Jurija Dalmatina, kjer je festival potekal, so pripravili delavnice in nastope različnih društev, šol in drugih organizacij. "Za festival je vedno razpis, ki ga poda krovni organizator in različna društva, posamezniki ter institucije se lahko nanj prijavijo z delavnicami ali nastopi," pove ravnateljica. Po njenih besedah je bil odziv zelo velik, sodelujoči so namreč pripravili kar 15 delavnic in 10 nastopov.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat
šole v posavju

Pridružite se nam