Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 3. februar 2023
06.12.2019
12:03
Fitnes na prostem
Grafika: ePosavje.com
Pri Šolskem centru Krško - Sevnica so namenu predali fitnes na prostem, v sklopu projekta Mar za skupnost pa bo v starem Krškem kmalu tudi drsališče iz naravnega ledu. Več pa v prispevku.

Mar nam je za skupnost

Fitnes na prostem pri Šolskem centru Krško - Sevnica

Občina Krško, Krajevna skupnost mesta Krško, Občina Radeče, Športna zveza Krško, Občina Bistrica ob Sotli in KŠTM Sevnica bodo s skupnim projektom Mar nam je za skupnost, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, vlagali v novo infrastrukturo in programe, s katerimi bodo občanom omogočili nove priložnosti za zdrav življenjski slog. Ob predstavitvi projekta so na lokaciji Šolskega centra Krško – Sevnica namenu predali nove fitnes naprave na prostem.

Fitnes naprave so prilagojene vsem starostim

Drsališče v starem mestnem jedru Krškega

Drsališče iz naravnega ledu v izmeri 200 kvadratnih metrov bo v starem mestnem jedru Krškega, na območju peš cone pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice. Poleg tega bodo uredili več bralnih kotičkov v mestu, veliko pozornosti bodo namenili tudi izvajanju programov za ranljive skupine.

Fitnes naprave v Krškem

Ob predstavitvi projekta v Krškem so namenu predali nove fitnes naprave na prostem, ki se nahajajo pri šolskem centru. Luka Šebek, predsednik Športne zveze Krško, pravi, da so postavljene naprave prilagojene vsem starostim, "še bolje rečeno začetnikom. Predvsem tu ciljamo na starostnike, dijake, mlajše otroke, družine, tudi mimoidoče. Naprave so prilagojene tudi tistim, ki hodijo po Krškem, ki tekajo in se nimajo kje ustaviti, s tem pa narediti nekaj vaj za moč." Dogovor o vzdrževanju fitnes naprav bo potekal v sodelovanju s Krajevno skupnostjo mesta Krško, še dodaja Šebek.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Mar nam je za skupnost

"Vrednost celotnega projekta ja 217.000 evrov, od tega znesek sofinanciranja 150.000 evrov, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj," je ob tem povedala Janja Jordan z Občine Krško.

Aktivnosti po drugih posavskih občinah

V Bistrici ob Sotli so v sklopu projekta oktobra že uredili zunanje fitnes naprave na prostem, v Radečah jih trenutno urejajo, in sicer predvsem z namenom spodbujanja rekreacije starejših občanov. KŠTM Sevnica v sodelovanju s športnimi društvi septembra pripravlja tekaški dogodek Sevniška 10-ka.

(vs, bš, eP)

krško
posavski tednik
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi