Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
08.08.2021
09:12
Foto: Vinko Šeško
Meddruštveni odbor planinskih društev Zasavja (MDO Zasavja) je objavil fotografski natečaj Zasavska planinska pot za vse ljubitelje fotografije in pohodništva. Natečaj poteka do 1. oktobra 2021.

Fotografski natečaj na temo Zasavske planinske poti

V MDO Posavje že tretje leto zapored razpisujejo fotografski natečaj na temo Zasavske planinske poti. Fotografi lahko sodelujejo v štirih kategorijah, in sicer Svet okolja na Zasavski planinski poti, Človek, pohodnik, popotnik … na Zasavski planinski poti, Planinske postojanke na Zasavski planinski poti in Starostna kategorija do 15 let. Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 15 fotografijami, ki jih porazdeli poljubno po kategorijah, vendar v vsaki kategoriji lahko sodeluje z največ 5 fotografijami, sporočajo organizatorji.

Natečaj poteka do 1. oktobra

Rezultate natečaja vsako leto objavijo na srečanju zasavskih planincev in avtorja najboljše fotografije nagradijo. Letošnji natečaj poteka do 1. oktobra 2021, na srečanju zasavskih planincev v novembru 2021 pa bodo objavili rezultate in odprli razstavo najboljših fotografij.

Zainteresirani lahko fotografije pošljejo po e-pošti ali po navadni pošti na digitalnem mediju z osebnimi podatki, imenom in priimkom, naslovom, telefonsko številko in e-naslovom na: joze.prah@amis.net, mdo.zasavja@pzs.si ali MDO Zasavje, Taborniška 14, 8290 Sevnica.

Fotogalerija (nagrajene fotografije lanskega natečaja):

Zasavska planinska pot ponovno dobro obiskana

MDO Zasavja povezuje planinska društva od Litije do Brežic, pa tudi PD Rimske Toplice, PD Laško, PD Dol pri Hrastniku in Kolesarski klub Zagorska dolina. Planinska društva povezujejo številne vsebine, od skupnih akcij markacistov, skupnih tečajev za vodnike, markaciste, varuhe gorske narave, skupnih planinskih izletov do planinskih in mladinskih taborov. "Zagotovo pa je najbolj pomembna skupna vez Zasavska planinska pot, ki poteka od Bizeljskega po vrhovih posavskega hribovja vse do Janč in se zaključi na Kumu, najvišjem vrhu posavskega in zasavskega hribovja," pravijo v odboru. Pot je bila odprta pred več kot 60 leti, dodajajo. "Pred leti so na to vezno pot prihajali planinci iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške. Pred desetletjem ali dvema je bila nekoliko zapostavljena, saj je bilo za planince bolj mikavno visokogorje, sedaj pa novodobni pohodniki (ne samo planinci) ponovno odkrivajo udobje urejenih planinskih poti in prijetno domačnost planinskih postojank ob poti."

Na Zasavski planinski poti se pohodnik sreča z biotsko raznovrstnostjo, zanimivo geološko sestavo, kulturno in zgodovinsko dediščino ter kulinariko, zato želijo zasavska in posavska planinska društva to bogastvo predstaviti kar najširšemu krogu pohodnikov.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam