Skip to main content
V Posavju 13.9° C Nedelja, 26. september 2021
21.12.2020
09:04
PGD Sevnica
Foto: Doroteja Jazbec
V letošnjem letu so imeli člani Gasilske zveze Sevnica več kot 400 intervencij, kar je skoraj trikrat več, kot jih imajo sicer v povprečju letno.

Gasilci Gasilske zveze Sevnica letos opravili več kot 400 intervencij

Pomoč pri nakupu novega gasilskega vozila

SEVNICA Tako visoka številka intervencij je poleg požrtvovalnega dela gasilcev med epidemijo predvsem posledica številnih posredovanj po avgustovskem neurju, ki je močno prizadelo sevniško občino. "Da bodo lahko pri svojem delu gasilci še bolj učinkoviti, jim je na pomoč pri nakupu novega gasilskega vozila priskočila Zavarovalnica Triglav, ki z novoletno akcijo Za boljši jutri že sedmo leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. V največji slovenski zavarovalnici želijo tako pomagati približno 17.500 prebivalcem Posavja, za varnost katerih pod okriljem Gasilske zveze Sevnica skrbi 15 gasilskih društev v sevniški občini," so sporočili iz Zavarovalnie Triglav.

"Še učinkoviteje in varneje bodo lahko opravljali svoje humanitarno poslanstvo"

"V Zavarovalnici Triglav v luči ustvarjanja varnejše prihodnosti za vse generacije podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in pripomorejo k izboljšanju življenja v lokalnih skupnostih. Pri tem poseben poudarek dajemo preventivi, zato smo v letošnji novoletni akciji podprli Gasilsko zvezo Sevnica, ki bo lahko odslej še učinkoviteje in varneje opravljala svoje humanitarno poslanstvo," je o novoletni akciji povedala Polonca Seničar, direktorica Območne enote Krško Zavarovalnice Triglav.

 

Gasilska zveza Sevnica

"Občani lahko vselej računajo na nas, da bomo priskočili na pomoč"

Nove pridobitve se bo veselilo tudi več kot 2.200 gasilcev, ki v 15 prostovoljnih gasilskih društvih delujejo na območju sevniške občine. "V Gasilski zvezi Sevnica se zavedamo, da je delo na preventivnem področju zelo pomembno. Ker epidemija ne popušča, verjetno v letošnjem letu ne bomo mogli izvesti vseh preventivnih nalog, pa vendar lahko občani in občanke vselej računajo na nas, da bomo priskočili na pomoč," je med drugim povedal Gašper Janežič, poveljnik GZ Sevnica in regijski poveljnik za Posavje.

Zamenjava gasilskih vozil

Kot še dodajajo v sporočilu, "bodo ob podpori največje slovenske zavarovalnice v sevniški gasilski zvezi zamenjali gasilsko vozilo, skupaj pa imajo v letošnjem letu v načrtu še zamenjavo dveh, s čimer bodo še povečali varnost in učinkovitost pri opravljanju svojega humanitarnega poslanstva."

(eP)

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja