Skip to main content
V Posavju 15.7° C Torek, 21. marec 2023
19.03.2019
20:04
Grafika: ePosavje
Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Rožno so ob zadnjih intervencijah spoznali, da njihova oprema žal ni več v stanju omogočati uspešna in predvsem varna posredovanja.

Zato so se odločili zamenjati pol stoletja staro gasilsko cisterno, ker pa gre za velik finančni zalogaj, ga društvo brez pomoči ne bo zmoglo.

 

Prostovoljno gasilsko društvo Rožno

Prostovoljno gasilsko društvo Rožno je eno od 1341-ih prostovoljnih gasilskih društev v državi. V minulih letih so postopoma prenavljali in dograjevali gasilski dom in nabavili nov kombi, pred dvajsetimi leti pa so kupili gasilsko vozilo s cisterno za 3000 litrov vode, ki je sedaj, pri starosti častitljivih 50let do te mere dotrajano, da ga je treba zamenjati.

Vaša podpora ne bo soprispevala le k večji varnosti občanov in njihove imovine, ampak bo znatno prispevala tudi k zavesti, da številne ure prostovoljstva niso zaman in nepotrebne ter da je še kako pomembno vrednote, ki se s prostovoljstvom porajajo, prenašati na generacije, ki prihajajo za nami. 

Sredstva lahko nakažete na tekoči račun št. IBAN SI 56 02986 – 0017425819.

Vir: PGD Rožno

Na njihove potrebe sta se že odzvali Občina Krško in Gasilska zveza Slovenije, ki bosta iz javnih virov zagotovili 70% potrebnih sredstev, manjkajoči delež pa morajo zagotoviti sami.

krško
gasilci
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice