Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
09.02.2021
13:35
PGD Pišece z novim vozilom
Foto: Občina Brežice
V prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Pišece so veseli pomembne pridobitve, novega gasilskega vozila GV-1 s posadko 1+6. Do leta 2025 v garaži načrtujejo tudi zamenjavo avtocisterne.

Novo vozilo za gasilce PGD Pišece

Vozilo je GV-1

BREŽICE Predsednik PGD Pišece Jože Krulc je dejal, da je novo vozilo velika pridobitev za društvo, saj ima vso potrebno opremo, ki jo gasilci potrebujejo na teren ob prvem klicu. PGD Pišece pokriva večje področje, več kot polovico krajevne skupnosti pa pokriva gozd, kar predstavlja zahteven teren za intervencije. Kot je dejal predsednik društva, bo novo vozilo dodatna spodbuda za člane operativce, verjame tudi, da bo nova pridobitev pritegnila tudi mlajše člane. Predsednik društva se je zahvalil krajanom za posluh za potrebe društva, saj so pri zbiranju sredstev društvu pomagali tudi s prostovoljnimi prispevki.

Do leta 2025 tudi nova avtocisterna

Novo vozilo GV-1 se je v Pišecah pridružilo avtocisterni GVC-16/50 iz leta 1998, po načrtih Gasilske zveze Brežice pa bodo v Pišecah do leta 2025 v skladu z dolgoročnim načrtom opremljanja na vrsti tudi za novo avtocisterno.

V Gasilski zvezi Brežice deluje 31 prostovoljnih gasilskih društev

"Župan občine Brežice Ivan Molan se je predsedniku zahvalil za uspešno in požrtvovalno delo društva ter dejal, da bo občina tudi v prihodnje zagotavljala sredstva za izvajanje gasilske službe. Vsako leto občina nameni sredstva za delo gasilske zveze, za izobraževanje gasilk in gasilcev, za nakupe vozil ter ustrezne gasilske opreme, saj s tem zagotavlja pogoje za nemoteno izvajanje požarne varnosti. V občini Brežice pod okriljem Gasilske zveze Brežice deluje kar 31 prostovoljnih gasilskih društev," so še sporočili z Občine Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

(Občina Brežice, eP)

brežice
gasilci
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi