Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
02.07.2019
21:15
Grafika: Ansat TV
V Prostovoljnem gasilskem društvu Rožno so se razveselili nove pridobitve – opremljenega gasilskega vozila, ki je nadomestilo dosedanje, 50 let staro vozilo. V nadaljevanju TV prispevek.

Novo gasilsko vozilo za gasilce PGD Rožno

ROŽNO V Prostovoljnem gasilskem društvu Rožno so postopoma prenavljali in dograjevali gasilski dom in nabavili nov kombi, pred dvajsetimi leti pa so kupili gasilsko vozilo s cisterno za 3000 litrov vode, ki pa je bilo pri starosti častitljivih 50 let do te mere dotrajano, da ga je bilo potrebno zamenjati.

1300 litrov vode, visokotlačna črpalka in veliko profesionalne opreme

"Na naše veliko veselje smo v mesecu maju pridobili novo vozilo Iveco Daily s 1300- litrskim rezervoarjem za vodo, z visokotlačno črpalko in ostalo profesionalno opremo – od agregatov, potopnih črpalk in podobno," pove predsednik PGD Rožno Andrej Sluga. Nekaj opreme, ki je bila še v dobrem stanju, so obdržali. Sluga izpostavi predvsem motorno brizgalno s kapaciteto črpanja 800 litrov na minuto – vse ostalo je večinoma novo.

117.000 evrov za novo vozilo

Vrednost vozila je znašala 117 tisoč evrov. "Največ sredstev sta prispevali Občina Krško in Gasilska zveza Krško. Slednja je za nakup vozila namenila 82.000 evrov, 35 tisočakov pa je bil prispevek društva," dodaja Sluga. Predsednica Gasilske zveze Krško Ana Nuša Somrak dodaja, da Gasilska zveza Krško preko občine financira gasilska društva. "Zaenkrat imamo razmerje 70:30 – 70 odstotkov prispeva Gasilska zveza Krško, 30 odstotkov pa prostovoljna gasilska društva."

Novega vozila ne bi bilo brez donatorjev

Novega vozila pa zagotovo ne bi bilo brez številnih donatorjev, ki so po svojih močeh prispevali sredstva, s katerimi je bil nakup sploh mogoč. "Od pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov smo uspeli pridobiti 14.000 evrov, krajani pa so prispevali 8.000 evrov, zato se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri tej akciji." Štiri tisoč evrov je za nakup vozila z opremo prispevala Krajevna skupnost Rožno – Presladol.

Od pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov smo uspeli pridobiti 14.000 evrov, krajani pa so prispevali 8.000 evrov, zato se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri tej akciji.

Andrej Sluga, predsednik PGD Rožno

V gasilske vrste je vključenih več kot 100 članov

V vrste Prostovoljnega gasilskega društva Rožno je sicer vključenih več kot 100 članov, kar je skoraj tretjina prebivalcev krajev, ki jih društvo pokriva. Posebej so ponosni na mladino, ki je zares zelo številčna.

Ansat TV

gasilci
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja