Skip to main content
V Posavju 1.7° C Torek, 28. marec 2023
01.10.2020
18:22
COVID-19: V Galeriji Božidar Jakac so uspeli izpeljati celoten program
Grafika: ePosavje
Novi koronavirus je v zadnjega pol leta dodobra zaznamoval kulturno in družbeno življenje po svetu, Sloveniji in v Posavju. Pri izvedi programa so morali pokazati veliko iznadljivosti.

"Letošnji program bomo pripeljali do konca"

"Bil je kar hud zalogaj"

KOSTANJEVICA NA KRKI V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki jim bo, kljub epidemiji z novim koronavirusom in kasnejšim omejitvam pri zbiranju številčno omejenih skupin ljudi, uspelo izpeljati zastavljen program. "Letošnji program, vsaj kakor kaže, bomo pripeljali do konca. Bil je kar hud zalogaj, ker smo kar nekaj razstav pravzaprav pripeljali iz tujine," nam je ob tem povedal direktor Galerije Božidar Jakac Goran Milovanović.

Prva letošnja razstava je prišla iz Milana

"Ostale razstave smo lažje odprli, zdaj pa se stanje zopet nekoliko zaostruje"

"Razstava, ki je odprla letošnjo sezono, je prišla iz Milana, iz enega od žarišč kovida v Evropi. Vse ostale smo lažje odprli, sedaj se stanje zopet nekoliko zaostruje," je ob tem še dodal Milanović.

Galerija z velikim prostorom in dvoriščem

"Ljudje mogoče pri nas ne čutijo tega strahu pred zaprtim prostorom"

Ima pa po njegovih besedah Galerija Božidar Jakac to srečo, "da je prostor velik, da je veliko dvorišče, da mogoče ljudje nekako pri nas ne čutijo tega strahu pred zaprtim prostorom in vsemi temi zadevami, ki gredo zraven. Okrog samega samostana je park skulptur Forma Viva na odprtem, dvorišče je precej veliko. Tudi vsa ostala razstavišča so toliko velika, da omogočajo gibanje ljudi na način, da so varna."

(eP)

kostanjevica na krki
galerija božidar jakac

Pridružite se nam

Poglejte tudi