Skip to main content
V Posavju -3° C Sreda, 1. februar 2023
25.10.2021
08:16
Gibalno ovirani gore osvajajo, Lisca
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 23. oktobra, so se člani društva Sonček Posavje udeležili inkluzijskega pohoda v okviru akcije GOGO (Gibalno ovirani gore osvajajo), tokrat na Lisco.

Gibalno ovirani gore osvajajo

SEVNICA Zbralo se nas je okoli 200 pohodnikov, v okviru našega društva preko 110 članov. Na lokacijo smo se pripeljali s 3 kombiji in s svojimi avtomobili,kjer smo se zbrali še z drugimi pohodniki in skupaj pričeli pot proti Lisci. Akcija je bila namenjena vsem oblikam oviranosti. Tako smo se tu srečali gibalno ovirani gore osvajajo GOGO, nevrorazlični AMA(avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD), Slepi in slabovidni in Gluhi in naglušni, ki so nas postregli v koči in lahko smo naročili tudi v znakovnem jeziku.

Pripravili smo kratko otvoritev dogodka, na katerem smo vse prav lepo pozdravili in povabili k besedi podžupana Občine Sevnica Janeza Kukec, evroposlanca in častnega člana Društva Sonček Posavje Franca Bogoviča, ki nas spremlja že vsa leta našega delovanja in nas podpira pri našem programu in naših aktivnostih, ambasadorja Andreja Štremflja, upravitelja koče, ter predstavnike slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih. Za ozvočenje in zabavni program je poskrbel Jernej Brilej in naša talentirana Ajda Brilej, da pa je vse bilo še slajše so poskrbele Aktiv kmečkih žena Sromlje in Aktiv podeželskih žena Sv. Anton Gorenji Leskovec, ki so pripravile slastno pecivo. Prav tako nam dogodka ne bi uspelo izpeljati brez prostovoljcev, osebnih asistentov, Turističnega društva Senovo, kapelskih Krampusov, ...

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Hvala vsem za pomoč in dobro voljo, ki ste jo delili z nami, kljub malo slabšemu vremenu smo preživeli čudovite jesenske barve, vonj narave, povezali smo se z naravo, slišali smo ptičje petje, občutili svobodo, si pomagali in se počutili vsi enaki ne glede na oviranost. Občutki, izkušnje in spomini so neverjetni in težko jih je spraviti na papir, če želite doživeti te ganljive občutke se nam naslednjič pridružite….. Okrog 15. ure smo se vrnili nazaj na izhodišče, nasmejanih obrazov in lepih občutkov na čudovit jesenski dan. Nov planinski žig v pohodniškem dnevniku in Planinec, pa nas bo spominjal na ta dan. Lepo je biti srečen in srečo tudi deliti, kajti spomini ostanejo za vedno.

Predsednica Društva Sonček Posavje
Nataša Solomun

društvo sonček posavje
krško
sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja