Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
19.04.2022
11:56
Digitalna šola, Gimnazija Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
Šole po Sloveniji so prejele evropsko priznanje za prakse digitalnega izobraževanja, med nagrajenci je tudi Gimnazija Brežice.

Gimnazija Brežice - digitalna šola

BREŽICE Kot poudarja ravnatelj Gimnazije Brežice Uroš Škof, so na šoli ponosni in veseli, da so prejeli nagrado. "Izkušnje kot pilotne šole programa ‘Priznanje digitalna šola’ o uporabi samoevalvacijskega orodja SELFIE bomo smiselno in celovito vključevali v poučevanje in učenje. Ključen napredek je v tem, da vsi skupaj na šoli – dijaki, profesorji in ravnatelj – pričnemo razpravo o tem, kako izboljšati uporabo tehnologij," dodaja.

"Želimo si premišljenega spremljanja napredka uporabe izobraževalnih tehnologij"

V tem procesu je zelo pomembno tudi slišati mnenje dijakov. Ravnatelj je še povedal, "da imajo včasih dijaki lahko povsem drugačno mnenje o uporabi izobraževalnih tehnologij, kot jo imamo učitelji. Želimo si premišljenega spremljanja napredka uporabe izobraževalnih tehnologij za poučevanje in učenje. Pomembno je, da vsi deležniki šole pripravimo vizijo (načrt) o načinu uporabe tehnologije, in da jo učitelji in dijaki prepoznajo za svojo. Orodje SELFIE je lahko eden od korakov za izboljšanje inovativnosti izobraževanja v 21. stoletju."

Globalizacija, digitalizacija in razvoj družbe

Globalizacija, digitalizacija, družbeni, kulturni in gospodarski razvoj prinašajo nove priložnosti, a z njimi prihajajo tudi novi izzivi za šole, še dodaja.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice