Skip to main content
V Posavju 22.4° C Sreda, 17. avgust 2022
08.07.2022
08:29
Krško, mestna občina
Foto: arhiv ePosavje
Člani Državnega sveta Republike Slovenije so na včerajšnji seji predlagali ustanovitev 15 pokrajin, tudi samostojno posavsko. Kaj o tem mislijo Krčani?

Posavje kot samostojna pokrajina?

Zadnji osnutek, pripravljen v novembru 2020, je predvideval deset pokrajin, med drugim tudi Zasavsko-posavsko pokrajino. Krški svetniki so na to temo večkrat razpravljali in se vselej strinjali, da si Posavje zasluži in mora imeti svojo pokrajino, za katero si prizadeva že 30 let.

"Skupaj z Zasavjem? Geografsko se mi zdi, da ni v redu, zaradi tega, ker je precejšnja nepovezanost z Zasavjem," nam je povedala občanka, ko smo ji omenili, da je bil zadnji osnutek predloga združitev Posavja in Zasavja.

Mimoidoči so predlogu o samostojni pokrajini Posavje naklonjeni. "Absolutno Posavje samostojna. Jaz mislim, da že ugled, da smo občina in naš del Slovenije v takem visokem nivoju tako gospodarsko kot sicer na vseh področjih kulture in vsega, jaz mislim, da si zaslužimo, da smo samostojni," je bil eden od odzivov. "Mogoče malo več razvoja, da bi denar ostajal v naši pokrajini, da ne bi šel ven. Tako, nekaj pozitivnega, ne, če bi bilo," pa meni občan Krškega.

Več odzivov Krčanov pa v spodnjem video posnetku.
 

(ePosavje)

pokrajine
krško
brežice
sevnica
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja