Skip to main content
V Posavju 20.1° C Ponedeljek, 27. junij 2022
23.08.2021
13:16
Sevnica, rebalans proračuna za leto 2021
Foto: arhiv ePosavje
Na glasovanje za participativni proračun v občini Sevnica 31 pobud, med projekti postavitve defibrilatorjev, ureditev urbane opreme ter obnove mostičkov in razsvetljave.

Na glasovanje za participativni proračun v občini Sevnica 31 pobud

SEVNICA Na Občini Sevnica so prejeli 41 prijav projektov za umestitev v participativni proračun za naslednje leto. Prispele projekte na poziv pod sloganom "Sobivam, sodelujem, soodločam" je pregledala strokovna komisija in glede na kriterije ter skladnost z začrtanimi usmeritvami Občine Sevnica na glasovanje umestila 31 pobud. Projekti so razdeljeni na šest območij razporejanja dela proračunskega denarja.

SMS glasovanje od 1. do 10. septembra

Glasovanje za umestitev projektov v participativni proračun bo od 1. do 10. septembra potekalo prek SMS glasovanja, v proračun naslednjega leta pa bodo umestili pobude, ki bodo prejele največ glasov znotraj posameznega območja, seštevek njihovih vrednosti pa ne bo presegel najvišje vrednosti območja.

6 območij, 31 pobud

Med 31 pobudami so med drugim nova stojala za kolesa na igrišču na Blancu, pa nove mize in klopi za igrišče na Artu, postavitev hidranta na območju zaselka Agrež, kot tudi predlog za postavitev urbane opreme na območju Bazena Sevnica in ocvetličenje mesta s poudarkom na medovitih cvetlicah. Na Konjskem, Lukovcu in Dolnjih Orlah bi si želeli nove defibrilatorje, v Tržišču nove fitnes naprave, v Telčah pa otroška igrala. 

(bš, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja