Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
21.10.2019
09:31
Foto: THD Zdole
V nedeljo so se krajani Zdol zbrali na prelepi gozdni jasi, ob potoku na nekdanjem perišču, kjer je Turistično hortikulturno društvo Zdole v skladu z letnim programom izpeljalo gozdarske igre.

TURISTIČNO DRUŠTVO ZDOLE

Gozdarske igre in pranje perila na perišču

ZDOLE Tokrat je bilo dogajanje na perišču še posebej zanimivo, saj so na potoku prale perice, ob tem pa glasno povzemale dogodke na vasi. Mnogi obiskovalci so ta del kulturne dediščine videli iz izkusili prvič, kar je v njih vzbudilo občudovanje in vzbujanje spominov na ne tako oddaljeno otroštvo in njihove stare starše. Nazadnje so tudi deklice preizkusile svojo spretnost pranja perila na perišču in odlično jim je šlo.

Prisotni so se v lepem jesenskem vremenu pomerili tudi v različnih spretnostih, kot so žaganje hloda, vleka vrvi, hoje na hoduljah, metanju podkve ipd. Igre so bile predvsem zanimive mlajšim krajanom, katerim so starejši z velikim veseljem priskočili na pomoč in jim predali znanje in izkušnje. Pravo doživetje za vse generacije je bila tudi peka klobasic na odprtem ognju. Ker nas je narava bogato obrodila, na mizah ni manjkalo jesenskih dobrot.

Fotogalerija (Foto: THD Zdole):
 

Krajani so se ob okusnem kostanju, dobri domači kapljici in obilici pekovskih dobrot domačih gospodinj družili do zgodnjih večernih ur.

Vir: THD Zdole

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja