Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
23.09.2020
08:14
Dobova, vrtec, šola
Grafika: ePosavje
V Dobovi je te dni zelo živahno, energetska obnova šole in športne dvorane se bližajo zaključku, gradbena jama za nov vrtec je pripravljena. Dela na gradbiščih sicer potekajo v skladu z načrti.

Energetska obnova šole in dvorane v Dobovi se bližata zaključku

BREŽICE Poleg vrtca v Artičah nov vrtec v občini Brežice gradijo tudi v Dobovi, ob OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova. V času počitnic je občina preuredila podstrešje dobovske osnovne šole z namenom pridobitve novih učilnic, ker je šola nekaj učilnic v pritličju namenila za igralnice vrtca v času rušenja in gradnje nove stavbe vrtca.

Prenovljeni prostori na podstrešju so že v uporabi

V večini prenovljenih prostorov na podstrešju pouk že poteka, nekaj prostorov pa še urejajo je pojasnila ravnateljica Ivana Baškovič. Vrednost urejanja prostorov na podstrešju, kjer je šola pridobila tudi dodatne prostore za shranjevanje učnih pripomočkov, je znašala dobrih 88.000 evrov.

Gradbena jama za nov vrtec v Dobovi je že pripravljena

Rok za dokončanje izgradnje novega vrtca je 30. oktober 2021

Objekt starega vrtca so v Dobovi porušili, gradbena jama za novi vrtec je že pripravljena, oporni zidovi ob zelenih površinah pa so tudi že narejeni. Novozgrajeni vrtec bo pet oddelčni v velikosti 817,35 m2 neto tlorisne površine, imel bo zelene površine namenjene igri na prostem, uredili bodo parkirišča in priključek do ceste. Rok za dokončanje gradnje novega vrtca je 30. oktobra naslednje leto.

Energetska obnova šolske stavbe in bližnje športne dvorane

Poleg gradnje vrtca potekajo v Dobovi tudi dela namenjena energetski obnovi šolske stavbe in športne dvorane. V Dobovi zaključujejo z izolacijo fasade, zamenjali so nekatera okna, uredili senčila, v šolski jedilnici so izolirali strop, obnovili pa so tudi hodnik, ki povezuje šolo s športno dvorano. "Izvajalec pripravlja še vrtine za toplotno črpalko, ker bo v sklopu energetske obnove zamenjan vir energije," so ob tem dodali na Občini Brežice.

Prenove je bila deležna tudi športna dvorana

Ravnateljica: "Pestro, a bomo zmogli!"

Tudi na športni dvorani bodo izolirali fasado, zamenjali stavbno pohištvo, izolirali streho in obnovili razsvetljavo, prenovili prezračevalni sistem in uredili pasivno hlajenje športne dvorane. Skupna vrednost energetske prenove znaša 579.000 evrov za športno dvorano in 755.000 evrov za šolsko stavbo.

Energetska prenova tudi na šoli v Kapleha

Kot je dejala ravnateljica dobovske osnovne šole Ivana Baškovič, poteka energetska obnova objekta tudi na njihovi podružnični šoli v Kapelah, kjer se izvajajo dela sanacije razsvetljave in prenova ogrevalnega sistema evrov v vrednosti dobrih 94.000 evrov. Tako učitelji kot učenci in vzgojiteljice ter otroci iz vrtca se veselijo novih prostorov, ki bodo rešili prostorsko stisko ter izboljšali pogoje za delo in igro.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice
dobova
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja