Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
01.06.2021
14:55
Bazen, Krško, marec 2021
Foto: ePosavje.com
Na projektu izgradnje zimskega plavalnega bazena v Krškem je vendarle nekaj novega. Lokacija je potrjena, idejna zasnova je v pripravi, do gradbenega dovoljenja bi želeli še v letošnjem letu.

Gradbeno dovoljenje za zimski bazen še v letošnjem letu?

O lokaciji? "Tukaj ni več spora"

KRŠKO "Bazen je dolgoletna želja naših občanov, lokacijsko je umeščen zraven Stadiona Matija Gubec. Tukaj ni več spora," o nadaljevanju projekta izgradnje zimskega bazena pravi krški župan Miran Stanko.

Računajo, da bi bazen sprojektirali v letošnjem letu

In v kateri fazi je danes izgradnja pokritega zimskega bazena? "Trenutno je v pripravi idejna zasnova tega projekta s Plavalnim klubom Celulozar in tistimi, ki so deležniki pri koriščenju tega bazena. Računam, da bomo v letošnjem letu celotno zadevo tudi sprojektirali in prišli v fazo do gradbenega dovoljenja. Potem naj bi v naslednjem letu ali dveh celotno zadevo zaključili in postavili objekt," dodaja.

Lokacija ostaja v športnem parku pri Stadinu Matija Gubec

Lokacija je v v neposredni bližini Stadiona Matija Gubec, v nadaljevanju proti jugu, proti novemu mostu in krožišču. "Tam je precej veliko območje, na katerem je mogoče umestiti ne samo ta objekt, ampak zaključiti z nekaterimi drugimi manjšimi športnimi objekti - za kolesarje in čolnarje."

1953 - 2023?

Leta 1953 je Krško dobilo ogrevani olimpijski bazen, prvi v tedanji državi. V Krško so na priprave prihajali najboljši jugoslovanski plavalci in vaterpolisti. A odkar so ga leta 2006 zaprli, tečejo pogovori in priprave na gradnjo novega bazena.

V proračunu je predvideno nadaljevanje projekta v naslednjem letu in dokončanje v letu 2023. V načrtu razvojnih programov občine Krško 2020 - 2024 so na postavki OB054-07-0026 - Bazen Krško predvidena sredstva tudi v naslednjih letih, v letih 2022 in 2023 po tri milijone evrov.

IZ NAŠEGA ARHIVA: Vse o gradnji plavalnega bazena v Krškem

(eP)

bazen krško
krško
video

Pridružite se nam