Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
10.12.2020
19:39
Pešmost v Krškem
Grafika: arhiv ePosavje
Kot so sporočili z Občine Krško, so v teh dneh dobili gradbeno dovoljenje za gradnjo peš mostu čez Savo v Krškem. Z deli za naložbo, vredno okoli 2,4 milijona evrov, naj bi začeli naslednje leto.

Gradbeno dovoljenje za peš most čez Savo v Krškem

KRŠKO Na Občini Krško pravijo, da se bodo dela za novo naložbo, vredno okoli 2,4 milijona evrov, po načrtih začela v naslednjem letu in bodo trajala do leta 2022.

Projekt za peš most je bil izdelan v letu 2011

Zasnova projekta pešmostu čez Savo v Krškem, na območju popularne "šikane" v Zatonu, je bila narejena v okviru priprave Državnega prostorskega načrta za hidroelektrarno Brežice. Idejni projekt je bil izdelan leta 2011, v letošnjem juliju je Občinski svet Občine Krško potrdil investicijski program. Kot pravijo na občini, je v zaključni fazi izdelava projektne dokumentacije (PZI), v teh dneh pa so pridobili tudi gradbeno dovoljenje.

Pešmost čez Savo v Krškem

Z gradnjo naj bi začeli v drugi polovici naslednjega leta

V prvi polovici leta 2021 razpis za izbor izvajalca

Po načrtih bodo v prvi polovici leta 2021 izvedli razpis za izbor izvajalca, v drugi polovici leta pa naj bi začeli z gradnjo, ki naj bi se zaključila v 2022. "Most v dolžini 109 metrov je zasnovan kot jeklena ločna konstrukcija z obešeno povozno oz. pohodno konstrukcijo," še dodajajo na Občini Krško.

Četrti most čez Savo

To bo sicer v Krškem četrti most čez reko Savo, drugi od hidroelektrarne po reki navzdol. V Krškem so sicer lanskega februarja, 22. februarja je bilo, za promet odprli tretji most, na obvoznici med Vrbino na štajerski strani mesta in Žadovinkom na kranjski strani Krškega.

(bš)

krško
ceste
video
posavski tednik

Pridružite se nam