Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
14.07.2022
18:57
Foto: Mestna občina Krško
Na Raki poteka gradnja 1. faze kanalizacijskega sistema, trenutno je zgrajenih 546 metrov fekalnega ter 680 metrov meteornega kanala, zdaj tam podvrtavajo še hrib. In kdaj bodo dela končana?

Nadaljevanje del prve faze kanalizacijskega sistem na Raki

KRŠKO Iz Mestne občine Krško so sporočili, da se gradnja prve faze kanalizacijskega sistema nadaljuje. Trenutno je zgrajenih 546 metrov fekalnega ter 680 metrov meteornega kanala, poteka pa podvrtavanje hriba v dolžini 60 metrov. Na rastlinski čistilni napravi je na vrsti zasaditev ter zunanja ureditev.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Vrednost del in terminski plan izgradnje

Dela prve faze, katerih vrednost je ocenjena na okoli 885.000 evrov, naj bi se po terminskem planu zaključila v jeseni. V naslednjem delu sledita 2. in 3. faza, ki bosta obsegali gradnjo še preostalega dela od skupno 4,8 kilometra cevovodov. 

Predvidoma v naslednjem letu sledi gradnja 2. faze kanalizacije, ki obsega zahodni in severni del Rake. Gradnja 3. faze kanalizacije obsega preostali del Rake in sovpada z ureditvijo trga na Raki, ki pa bo v sodelovanju z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo potekala sočasno z rekonstrukcijo državne ceste od Rake v smeri Cirja v dolžini 900 metrov.

(Mestna občina Krško, eP)

raka
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja