Skip to main content
Petek, 22. september 2023
20.05.2021
15:53
Čebelarski center Krško
Foto: Občina Krško
Pri ohranjanju ekološkega ravnovesja in biotske raznovrstnosti v naravi bodo v Krškem nadgradili z izgradnjo čebelarskega regijskega centra.

Regijski čebelarski center v Krškem

KRŠKO V lanskem letu so prizadevanja, da bi ob novogradnjah in obnovah zunanjih ureditvah posadili kar največ medovitih rastlih, nadgradili s projektom Čebelarski mozaik v skupni vrednosti okoli 350.000 evrov, sofinanciranim iz EU sklada za regionalni razvoj v višini 150.000 evrov.

Projekt Čebelarski mozaik

Občina Krško je v projektu vodilni partner, sodelujejo pa še Čebelarska zveza Krško, Društvo Pleteršnikova domačija Pišece, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Jurija Dalmatina Krško, Kulturni dom Krško, enota Mestni muzej Krško.

Kaj vse bo v regijskem čebelarskem centru v Krškem?

S projektom želijo v Krškem vzpostaviti skupno mrežo posavskih čebelarjev, zato v starem mestnem jedru Krškega gradijo čebelarski regijski center, za katerega bo Občina Krško namenila okoli 190.000 evrov.

Tako bodo v centru vzpostavili laboratorij z analizo medu in voska, uredili urbane čebelnjake, medovite gredice, učne čebelarske poti, izvedli usposabljanja biodinamičnega čebelarjenja, strokovna izobraževanja in svetovanja. Kot pravijo na Občini Krško, je cilj projekta ohranjanje čebelarjenja ter ozaveščanje o pomenu čebel in vzorni skrbi zanje.

(eP)

krško

Pridružite se nam