Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
14.08.2020
12:24
Gradnja igrišča z umetno travo v Brežicah
Grafika: ePosavje.com
Na nogometnem stadionu v Brežicah nadaljujejo s posodobitvami. Po vzpostavitvi razsvetljave nad glavnim igriščem zdaj tam poteka gradnja pomožnega igrišča z umetno travo, dela lepo napredujejo.

Gradnja igrišča z umetno travo v Brežicah

835.000 evrov vredna posodobitev v tej fazi

BREŽICE Letos v Brežicah nadaljujejo z večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave v skupni vrednosti 835.000 evrov. Od tega bodo 610.000 evrov namenili za igrišče z umetno travo in 225.000 evrov za razsvetljavo. Za investicijo je občina pridobila 50.000 evrov sofinanciranja od Fundacije za šport.

"Želimo, da bi do konca letošnjega leta otroci in igralci že lahko vadili"

Gradnja nogometnega igrišča z umetno travo sicer lepo napreduje, igrišče bo na voljo za uporabo predvidoma do konca leta. "V letošnjem letu nadaljujemo z obnovo nogometnega stadiona. Želimo, da bi do konca letošnjega leta tako otroci in igralci vadili na igrišču z umetno travo, ki je bistveno bolj prijazno in ugodno za treninge kot na glavnem igrišču z naravno travo. Ta je sicer zelo kvalitetna za tekme druge lige," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

Večfazna posodobitev stadiona se je začela v letu 2018

V letu 2018 so tako na območju nogometnega stadiona prestavili glavno nogometno igrišče z naravno travo in vzpostavili avtomatski namakalni sistem ter postavili lovilne mreže, prenovili pa so tudi sanitarije. Ob teh prenovah so na Občini Brežice pristiopili k izdelavi projektne dokumentacije za celovito obnovo kompleksa stadiona, predvsem travnate površine. 

Lani so uredili razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča

Lani so tako uredili razsvetljavo glavnega nogometnega igrišča v vrednost približno 495.000 evrov, od tega so pridobili 150.000 evrov sofinancerskih sredstev od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Nogometne zveze Slovenije.

(bš)

brežice
video
fotogalerija

Pridružite se nam