Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
09.11.2021
14:55
Gradnja šole in vrtca v Velikem Podlogu
Foto: Občina Krško
Maja letos so v Velikem Podlogu v občini Krško začeli z gradnjo nove podružnične šole in vrtca. Gradnja napreduje po načrtih, po načrtu naj bi bil objekt dokončali do aprila naslednje leto.

Gradnja šole in vrtca v Velikem Podlogu

KRŠKO V Velikem Podlogu so izvajalci prišli do točke, ko so objekt pripravili na montažo lesene strešne konstrukcije. Postavitev strehe na objektu nove šole in vrtca predvidevajo v naslednjih dneh, v teh dneh pa tam poteka gradnja predelnih zidov, razvodov za elektro in strojne instalacije, na fasadi pritličja pa so že zmontirali tudi prva okna in vrata.

Če bodo razmere dopuščale, tudi vrtanje vrtin za vgradnjo geosond

Z Občine Krško so sporočili, da v kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, bodo na gradbišču pričeli z vrtanjem vrtin za vgradnjo geosond. V teku je tudi postopek za izbiro dobavitelja opreme in če bo šlo vse po načrtih, bo objekt dokončan do 30. aprila 2022, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je v terminskem načrtu zabeležena do 30. junija naslednje leto.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Tretjino sredstev bo prispeval ministrstvo

Z izgradnjo novega vrtca in podružnične osnovne šole bodo izboljšali bivalne, učne in delovne pogoje za otroke ter zaposlene. Od skupne vrednosti okoli treh milijonov evrov bo 1,1 milijona evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostali del pa Občina Krško.

Štiri igralnice za vrtec in štiri učilnice za šolo

Nov objekt podružnične šole in vrtca je v bližini sedanje šole v Velikem Podlogu in z novimi 1358 kvadratnimi metri neto notranjih površin bodo v kraju pridobili bistveno več prostora, saj je trenutno prostorska stiska že velika, hkrati pa bodo nove igralne in učne površine ustrezale normativom. Za potrebe vrtca so predvideli štiri igralnice, za potrebe podružnične osnovne šole pa prav tako štiri prostore, štiri učilnice.

Podružnična šola in vrtec OŠ Leskovec pri Krškem

Podružnično šolo OŠ Leskovec pri Krškem v Velikem Podlogu je v letošnjem šolskem letu obiskovalo 61 učenk in učencev prvih štirih razredov, v vrtcu pa je v enotah Peter Pan in Lumpki vpisanih 52 otrok.

(bš, Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja