Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
25.01.2022
19:43
Gradnja podružnične šole in vrtca v Velikem Podlogu napreduje po načrtih.

Ogled podružnične šole in vrtca v Velikem Podlogu

KRŠKO V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Posavju si je državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Marjan Dolinšek danes skupaj s podžupanjo Mestne občine Krško Ano Somrak ter ravnateljico Osnovne šole Leskovec pri Krškem Jožico Repše in vodjo podružnične osnovne šole Ano Netahly ogledal obstoječ objekt in gradnjo nove podružnične osnovne šole in vrtca v Velikem Podlogu.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Mestna občina Krško je namreč zaradi prostorske stiske v starem objektu lani začela z gradnjo novega objekta, ki bo zaključen sredi letošnjega leta. Od skupne vrednosti okoli treh milijonov evrov bo 1,1 milijona evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostali del pa Mestna občina Krško.

Z novimi 1375 kvadratnimi metri neto notranjih površin bodo v Velikem Podlogu pridobili bistveno več prostora, saj je trenutno prostorska stiska že velika, hkrati pa bodo nove igralne in učne površine ustrezale normativom. Za vrtec so predvidene štiri enote oz. igralnice, za potrebe podružnične osnovne šole pa štiri učilnice.

Mestna občina Krško

krško
politika
fotogalerija

Pridružite se nam