Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
23.03.2021
13:26
Gradnja vrtca v Dobovi
Grafika: ePosavje.com
Gradnja vrtca v Dobovi poteka po načrtih, so v torek sporočili z Občine Brežice. Rok za dokončanje del je 30. oktober letos.

Gradnja vrtca v Dobovi

Selitev načrtujejo za prvo polovico naslednjega leta

BREŽICE Na poslopju novega vrtca v Dobovi dela trenutno potekajo na ravnem delu strehe, v notranjosti poteka vgradnja oken in omet sten, na zunanjosti objekta pa urejajo fasado objekta in druga dela. Rok za dokončanje del je 30. oktober letošnjega leta, na Občini Brežice pa še pravijo, da je v teku javno naročilo za dobavo in montažo opreme. V Dobovi načrtujejo, da bi se v nove prostore preselili v prvi polovici naslednjega leta.

Brežiški župan: "Dela tečejo po načrtu"

Pri Ekoskladu so dobili 250.000 evrov nepovratnih sredstev

"Pri ogledu gradbišča novega vrtca smo ugotovili, da dela tečejo po predvidenem načrtu. Streha je zgrajena, vgrajuje se stavbno pohištvo, pripravlja se teren za zunanjo ureditev in po napovedih izvajalca naj bi bila dela končana v roku. Občina Brežice ima v teku razpis za opremo, predvidevamo, da se bo oprema začela vgrajevati že v letošnjem letu. Selitev bi bila najkasneje januarja ali februarja naslednje leto. Na Ekoskladu smo kandidirali za dodatna sredstva in smo dobili še 250.000 evrov nepovratnih sredstev, tako da bomo lahko vrtec finančno zaključili tako, kot je bil predviden," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

Tri igralnice v pritlličju, dve v nadstropju

Novi vrtec v Dobovi ima tri igralnice v pritličju, ena je za starostno skupino 1-3, ena za kombinirani oddelek, ena za starostno skupino 3-6. Dodatni dve igralnici, obe za starostno skupino 3-6, sta v nadstropju. Med oba glavna vhoda v vrtec so umestili osrednji igralni prostor, ki je namenjen tudi športnim dejavnostim otrok.

Južna lega

Igralnice v pritličju imajo zunanjo ograjeno in pokrito teraso, te pa so v nadaljevanju neposredno povezane z zunanjim igriščem vrtca. "Orientiranost prostorov je zasnovana tako, da omogoča čim večjo izrabo sončnega obsevanja v prehodnem in zimskem obdobju; vse igralnice in osrednji igralni prostor se odpirajo proti jugu," so sporočili z Občine Brežice.

Dodatne zelene površine

Na južni strani vrtca so na novo zgradili oporni zid in s tem pridobili dodatne uporabne zelene površine za vrtec. Ob tem bodo uredili tudi parkirne površine z izvedbo rekonstrukcije cestnega priključka z navedenih parkirnih površin na lokalno cesto Kapele - Dobova.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Med vrtcem in športno dvorano tudi pokri dostop

V severnem traktu objekta so pomožni, servisni prostor. Tam so namreč o vhodi oz. vetrolovi, stopnišče za dostop do prostorov v nadstropju, osebno dvigalo ob razdelilni kuhinji, shramba igral, garderobe in sanitarije za zaposlene, razdelilna kuhinja in pralnica. Ob tem so v Dobovi izvedli tudi povezavo, pokriti dostop do športne dvorane v Dobovi, ki so jo v okviru javno zasebnega partnerstva energetsko nedavno tudi energetsko obnovili.

(eP)

brežice
video
fotogalerija

Pridružite se nam