Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sreda, 7. december 2022
31.01.2022
06:50
Rušenje hiše na Florjanski ulici v Sevnici
Foto: ePosavje.com
V starem mestnem jedru Sevnice so porušili zapuščeno hišo, ki je bila na prodaj več let, zanjo pa ni bilo zanimanja.

Z rušitvijo hiše na Florjanski cesti v Sevnici večja prometna varnost

SEVNICA Občina, ki je bila zadnja leta njena lastnica, se je za ta korak odločila tudi zaradi izboljšanja prometne varnosti. Na križišču Florjanske ulice in Glavnega trga v Sevnici je nenaseljena hiša dlje časa kazila podobo mesta. Bila je dotrajana in zapuščena, zaradi vlage so bili zidovi in streha prepereli, zato so se na občini odločili za njeno rušitev.

Večja prometna varnost

"Ta objekt je bil dolgo časa naprodaj. Nihče se ni zanj zanimal. Glede na to, da je na nek način omejeval razvoj infrastrukture, je občina v skladu s smernicami in soglasjem Zavoda za varstvo kulturne dediščine, smo ga tudi porušili," je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Večja preglednost

Na tej razmeroma majhni površini ne bodo gradili. Bolj odprt prostor namreč pomeni večjo preglednost na križišču. Načrtujejo pa ureditev pločnika in zasaditve. Ni pa to edini ukrep v starem mestnem jedru.

Ohranjanje življenja v trškem jedru

"Tudi letos nadaljujemo z ureditvijo frizerskega salona Kreutz, ki bo pomladi predan svojemu namenu kot turistično-zgodovinska znamenitost in parkirišče, ki bo umaknjeno iz mestnega jedra in ne bo sodilo v modro cono. Namenjeno bo daljšemu parkiranju za vse tiste, ki prihajajo v mestno jedro za dlje časa," dodaja Ocvirk. S omenjenimi ukrepi želijo ohraniti aktivno trško jedro.

(eP)

sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja