Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
26.03.2021
18:55
VDC Krško - Leskovec, preiskava
Grafika: ePosavje.com
V petek je po Krškem zaokrožila informacija, da naj bi na sedežu Varstveno delovnega centra Krško - Leskovec potekala hišna preiskava. Šli smo po sledi govoric, policisti so nam povedali naslednje.

Hišna preiskava na VDC Krško - Leskovec?

Policisti pravijo ne. Ampak ...

KRŠKO Po Krškem je v petek zaokrožila informacija, da naj bi na sedežu Varstveno delovnega centra (VDC) Krško - Leskovec potekala hišna preiskava in da naj bi policisti in kriminalisti preiskovali domnevne nepravilnosti pri skrbi tamkajšnjih varovancev. Po uradno informacijo smo se obrnili na Policijsko upravo Novo mesto, kjer so nam odgovorili, da hišne preiskave na sedežu omenjenega zavoda danes tam ni bilo. 

Preverjajo, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje

So pa ob tem potrdili, da nekatere aktivnosti vseeno potekajo. "Lahko vam potrdimo, da preverjamo, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Več informacij zaradi varovanje postopka in preiskave niso posredovali. Če se bodo sumi izkazali za kaj več kot le sume, jim bo zagotovo sledila še uradna obrazložitev.

(eP)

krško

Pridružite se nam