Skip to main content
Petek, 1. december 2023
23.12.2020
09:55
Hitra antigenska testiranja na COVID-19 v Posavju
Grafika: ePosavje.com
Z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo hitra antigenska testiranja v sredo in četrtek na voljo tudi drugod po Posavju, ne zgolj v Sevnici, kot je bilo to v torkovem dopoldnevu.

Hitra antigenska testiranja na COVID-19 tudi drugod po Posavju

Seboj imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja

KRŠKO Potem, ko so v torek s hitrimi antigenskimi testiranji na COVID-19 začeli tudi v Sevnici, bodo v sredo in četrtek ta tudi drugod po Posavju. Z Ministrstva za zdravje so sporočili, da se na odvzem brisa ni potrebno posebej naročati.

Posebno naročanje ni potrebno

"S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni," dodajajo v sporočilu.

Splošna bolnišnica Brežice, COVID-19

Hitra antigenska testiranja tudi drugod po Posavju

V sredo in četrtek v Kostanjevici, Brežicah, Krškem in Sevnici

Na spletni strani Ministrstva za zdravje so popoldne zapisali, da bodo hitra antigenska testiranja na COVID-19 v naslednjih dveh dneh tudi na drugih lokacijah po Posavju, ne zgolj v Sevnici. 

Kostanjevica na Krki, Krško, Brežice: Od 9. do 17. in 9. do 15. ure

V Kostanjevici na Krki bo tako testiranje možno v Zdravstvenem domu Kostanjevica v sredo, 23. decembra, od 9. do 17. ure in v četrtek, 24. decembra, od 9. do 15. ure. V enakih terminih bo, tako na spletni strani Ministrstva za zdravje, testiranje organizirano v Zdravstvenem domu Brežice in v Zdravstvenem domu Krško.

Sevnica: od 9. do 15. ure

V Zdravstvenem domu Sevnica bo hitro antigensko testiranje na COVID-19 v sredo in četrtek od 9. do 15. ure.

Kako bodo testiranja potekala v Krškem in Kostanjevici na Krki?

S seboj imejte osebno izkaznico ali kartico zdravstvenega zavarovanja - najbolje oboje

V Zdravstvenem domu Krško bodo testiranje izvedli z lastnimi mobilnimi timi. V Krškem po testiranje potekalo "drive-in" testiranje na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško, CKŽ 132c, Krško, v Kostanjevici na Krki bo ti. "walk-in" na lokaciji Zdravstvene postaje Kostanjevica na Krki na južnem vhodu - na vhodu za zaposlene, Ljubljanska cesta 16, Kostanjevica na Krki.

Prosijo za strpnost in upoštevanje navodil

"Vse, ki se želijo testirati s HAGT, opozarjamo, da imajo s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico," ob tem pravijo v Zdravstvenem domu Krško. Mobilnim ekipam boste zaupali  telefonsko številko, na katero bodo preko SMS sporočila sporočili rezultat testiranja. "V običajnih delovnih razmerah je mobilni tim spodoben narediti od 20-30 testov/h. Upamo, na dober odziv prebivalcev, strpnost in upoštevanje navodil," dodajajo v sporočilu.

Množično testiranje na COVID-19 v Brežicah

Iz Zdravstvenega doma Krško so sporočili, da bo množično testiranje na COVID-19 v četrtek, 24. decembra, potekalo v avli športne dvorane Brežice od 9. do 15. ure. "Testiranje bo izvajal zunanji pogodbeni izvajalec Ministrstva za zdravje," dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam