Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
07.07.2020
09:01
Severni veter v Posavju
Grafika: ARSO
Po vročem ponedeljkovem popoldnevu je pred nami nočna ohladitev. Deževje se bo umirilo proti jutru, torek bo sončen, a daleč od ponedeljovih temperatur.

7. JULIJ

(08:57) Severnik ohladil ozračje in podiral drevesa

Nekaj dela so imeli vzdrževalci cest, saj se je zaradi močnega vetra v občini Brežice v večernem in nočnem času na cesto podrlo več dreves in sicer na relacijah Bizeljsko - Bistrica ob Sotli, Velike Malence - Gorenja Pirošica, Globoko - Župelevec in Zgornja Pohanca - Križe. Posledice vetroloma odpravljajo dežurne cestne službe.

V Krškem sunek 94 km/h

Podatki Agencije Republike Slovenije kažejo, da so v Krškem v ponedeljkovem večeru (ob 23:30) zabeležili sunek severovzhodnega vetra pri 94 km/h! Na Lisci je ob 22.30 pihnilo "samo" 71 km/h, v Cerkljah ob Krki so najmočnejši sunek zabeležili pri 59 km/h.

6. JULIJ 2020

(19:45) Hiter prehod hladne fronte, zapihal bo severni veter

Kako bo v Posavju?

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorološko prognozo, v ponedeljek zvečer in v noči na torek pričakujejo ob prehodu hladne fronte predvsem v severni Sloveniji močnejše nalive.

Severnik bo dosegal hitrosti okoli 70 km/h

Ob prehodu fronte bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v notranjosti v sunkih dosegal hitrost okrog 70 km/h, na Primorskem bodo sunki burje lahko dosegli 100 km/h.

Najbolj vetrovno od Bohorja do Bizeljskega

Po ponedeljkovem popoldanskem zagonu vremenskega modela Aladin bo v noči zelo vetrovno na vzhodu države, v Posavju bo lahko najbolj vetrovno od Bohorja proti Bizeljskemu ter na grebenu Gorjancev. Vremensko dogajanje se bo sicer do jutra umirilo.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja