Skip to main content
V Posavju 0.4° C Ponedeljek, 24. januar 2022
20.09.2019
14:32
Grafika: ePosavje
Center za krepitev zdravja Sevnica za različne skupine večkrat letno organizira test hoje na 2 kilometra, katerega namen je preveriti telesno kondicijo in osnovne funkcije telesa, kot sta srčni utrip.

Hodimo za zdravje – delavnica pravilne hoje

SEVNICA V tednu mobilnosti so tako na več lokacijah po sevniški občini potekale brezplačne delavnice pravilne hoje – Hodimo za zdravje, s testiranjem hoje na 2 kilometra, v organizaciji Zdravstvenega doma Sevnica in Centra za krepitev zdravja Sevnica. Hoja kot vsestranska, brezplačna in nezahtevna oblika vadbe je odlična metoda za vzdrževanje ali celo izboljšanje telesne pripravljenosti posameznika. Kot športna aktivnost je dobra izbira za vse generacije, primeren prostor za sproščeno hojo in druženje pa so tudi večnamenske poti ob Savi.

V Evropskem tednu mobilnosti

Hoja je primerna izbira tudi za premagovanje krajših razdalj na poteh vsakdanjega življenja, torej po opravkih, manjših nakupih ali v službo. Izbira hoje namesto avtomobila ne pomeni samo skrbi za lastno zdravje in fizično pripravljenost, ampak tudi za zdravje narave oziroma okolja v katerem živimo. Test hoje so v sklopu tedna mobilnosti in v duhu promocije zdravja ne delovnem mestu opravili tudi zaposleni na Občini Sevnica.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja