Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
17.05.2019
12:08
Foto: MC Krško
Družinski inštitut Zaupanje, skupaj s partnerji MC Krško, KTRC Radeče in MD Bistrica ob Sotli, že dobro leto izvaja regionalni mladinski projekt Rast(išče) sreče.

Rast(išče) sreče

SEVNICA Projekt omogočata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za Regionalni razvoj, podpirata pa ga tudi Občina Sevnica in podjetje HESS d.o.o., generalni sponzor Družinskega inštituta Zaupanje.

Individualna podpora otrokom in mladostnikom v Sevnici

Glavna aktivnost, ki jo Družinski inštitut Zaupanje izvaja v okviru projekta Rast(išče) sreče, je t.i. case management, oziroma dolgoročno spremljanje otrok in mladostnikov, ki se pri premagovanju vsakdanjih izzovov, srečujejo z ovirami, ki jim sami niso kos. Pogosto so to posamezniki, ki doživljajo določene učne ali jezikovne težave, so žrtve medvrstniškega ali drugega nasilja, doživljajo določene čustvene ali druge stiske ali pa se znajdejo pri odločitvah, ki jih sami ne morejo sprejeti. Spremljanje tovrstnih posameznikov poteka različnih oblikah, od učne pomoči, do raznih pogovorov, svetovanj, sproščenega druženja in spodbujanja pri vključevanju v različne druge aktivnosti. Intervencije so prilagojene uporabnikom in njihovim individualnih potrebam, v osnovi pa temeljijo na razumevanju in iskanju ter spodbujanju posameznikovih interesov in kompetenc.

Case management v najvišji meri izvaja strokovna sodelovka in psihologinja, poleg nje pri izvajanju individualnega spremnljanja sodelujejo tudi nekateri usposobljeni lokalni in mednarodni prostovoljci. Družinski inštitut Zaupanje v svoje kroge vedno vabi tudi nove prostovoljce – motivirane posameznike, ki si želijo na tovrsten način prispevati k boljši prihodnosti otrok in mladostnikov v Sevnici.

Nina Krohne,
Družinski inštitut Zaupanje

sevnica
rastišče sreče
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam