Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
17.02.2020
17:59
Informativni dnevi na Fakulteti za turizem
Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
Zopet je pred vrati obdobje, ko se dijaki zaključnih letnikov odločajo, kje bodo nadaljevali svojo poklicno pot.

Informativna dneva na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru

BREŽICE Tisti, ki se odločajo za nadaljevanje šolanja, za študij, so se minuli vikend udeležili informativnih dni, ki so potekali po Sloveniji. Tisti, ki vidijo svojo priložnost v turizmu so obiskali Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah, ki je organizirala predstavitev svojih študijskih programov prve stopnje.

Predstavitev študijskih programov

Predstavitve so potekale v treh terminih, 14. in 15. februarja. Dijaki iz vseh koncev Slovenije ter tudi iz tujine, so imeli priložnost prisluhniti predstavitvi študijskih programov, vpisnega postopka, študentskega življenja in demonstraciji študijskega procesa – vaj, kar je bila za obiskovalce zabavna popestritev. Dijaki so sodelovali v interaktivnem nagradnem kvizu, katerega zmagovalci so prejeli praktične nagrade – celodnevne kopalne karte Term Čatež d.d. in druge praktične nagrade. Informativni dan se je zaključil s FT bazarjem na sedežu fakultete, kjer so imeli obiskovalci priložnost povprašati predvsem o študiju, o vpisu, bivanju v Brežicah, o študijskih in ob študijskih dejavnostih ter se družiti s študenti in zaposlenimi na Fakulteti za turizem.

Programi Fakultete za turizem

Brežiška Fakulteta za turizem bo v študijskem letu 2020/21 vpisovala na prenovljena študijska programa 1. stopnje – visokošolski strokovni program Sodobne turistične prakse in univerzitetni progam Turizem: sodelovanje in razvoj ter na magistrski program 2. stopnje - Turistične destinacije in doživetja. Spremenili in posodobili so obstoječe predmetnike študijskih programov, saj so želeli, da so vsebine študija sodobne, aktualne ter prilagojene potrebam gospodarstva. Tako so na obeh programih prve stopnje, poleg podrobnega poznavanja turističnega gospodarstva, postavili v ospredje učenje kar treh tujih jezikov (angleščina, nemščina in italijanščina), delo z ljudmi, podjetništvo ter digitalno in medkulturno komuniciranje.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru):

Kako poteka študij na Fakulteti za turizem?

Še vedno pa največ stavijo na praktično delo, saj se turizma ni mogoče naučiti le v predavalnicah. Zato je študijski proces načrtovan tako, da se študenti že v času študija na različne načine srečujejo s prakso. Najpomembnejša načina, ki potekata v okviru študijskega procesa, sta praktično usposabljanje in terenske vaje. V sklopu terenskih vaj študenti potujejo po Sloveniji in tujini, spoznavajo različne primere turizma in potencialna delovna okolja. Obiščejo jih tudi gostujoči predavatelji iz gospodarstva in javne uprave, ki na svojem primeru predstavijo delovanje hotela, velnesa ali turistično informacijskega centra … Zagotovo pa študentom najbolj v spominu ostanejo več dnevne ekskurzije po Sloveniji in tujini. Turizem je zelo široko področje, kjer se najdejo vsi tisti, ki radi delajo z ljudmi, uživajo v organizaciji dogodkov, potujejo, radi spoznavajo nove kulture in jezike.

Do 18. marca lahko oddate vlogo za vpis

Vsi tisti, ki bi se želeli vpisati na študij turizma, imajo do 18. marca možnost oddati svojo vlogo preko portala eVš. Več informacij najdete na spletni strani www.ft.um.si ali pokličete na telefonsko številko 08 20 57 067 oziroma pošljete e-pošto na ft@um.si. Zanimivo in pestro dogajanje na Fakulteti za turizem lahko spremljate tudi preko fakultetne Facebook strani in Instagram profila.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

fakulteta za turizem
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja