Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
30.06.2022
07:08
Atletski stadion v Brežicah
Foto: Zavod za šport Brežice
V Brežicah iščejo izvajalca obnove atletskega stadiona pri Strokovno izobraževalnem centru Brežice na Bizeljski cesti v Brežicah. Obnova bo po projektni nalogi potekala v šestih fazah.

V prvi fazi menjava površine atletske steze

BREŽICE V prvi fazi obnove atletskega stadiona v Brežicah nameravajo urediti polytana z zamenjavo polytana, drenažnega asfalta, uredili bodo odvodnjavanje stadiona in opremo, ki je vezana na zamenjavo polytana, elektriko in kanalizacijo vezana na to fazo oz. kot predpriprava za nadaljnje faze.

Šest faz obnove

V projektni dokumentaciji za obnovo atletskega stadiona so predvideli šest faz, v naslednji naj bi uredili kontejnerje z vso pripadajočo infrastrukturo, nato naj bi uredili dostopno pot do merilnih mest s kontejnerji za izvajanje meritev vključno z tangiranima kontejnerjema in pripadajočo infrastrukturo. V četrti fazi načrtujejo montažne tribune s pripadajočo infrastrukturo, nato bodo potavili novo ograjo z vsemi vhodi in kartičnim dostopom, v zaključku pa še parkirišča.

Atletski stadion Brežice

Kaj vse bodo obnovili v prvi fazi?

V prvi fazi bodo v celoti odstranili sintetično prevleko površine stadiona, stezo za tek na 100 metrov bodo razširili še za dve novi polji, ob omenjeni stezi bo nova LED razsvetljava, obnovili bodo metališči za kroglo, pa metališče za disk in kladivo, prav tako bodo na omenjenem metališču, kjer so nastajale olimpijske in svetovne medalje Primoža Kozmusa postavili novo varnostno kletko. V začetni fazi obnove bodo zamenjali še doskočišča za skok v daljino in troskok, nove bodo tudi odskočne deske.

Ponudbe zbirajo do 14. julija

Za začetek 1. faze obnove atletskega stadiona ponudbe zbirajo do 14. julija in kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, bi z deli pričeli v začetku oktobra, končana pa naj bi bila do julija naslednje leto.

brežice
atletika

Pridružite se nam