Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
03.04.2020
13:31
CSD Posavje Krško, 3. april 2020
Foto: arhiv ePosavje
Center za socialno delo Posavje, enota Krško, na enotni vstopni točki projekta MOST, na telefonski številki 070 585 803, zbira potrebe občanov, ki se znajdejo v stiski in nimajo širše socialne mreže.

Iz CSD Posavje o razmerah v naših krajih

Koordiniranje dela prostovoljcev in ostalih služb

KRŠKO "Na tej točki se koordinira delo prostovoljcev in pa seveda se v ogromni meri sodeluje z ostalimi organizacijami, kot so Rdeči križ, Zdravstveni dom, petronažna služba, dom starejših občanov, bolnišnica in civilna zaščita. Delavci na telefonski številki 070 585 803 so dosegljivi v času od 8. do 17. ure, vse dni v tednu," je povedala Mirjana Mlakar, pomočnica direktorice CSD Posavje. Od 18. marca, ko je začela delovati ta telefonska številka, so zabeležili 48 klicev.

V zadnjem času več klicev, ko ljudje sprašujejo o prihodnosti

"Predvsem gre za podajanje informacij glede dostopnosti zdravnikov, psihosocialne pomoči, organiziranje dostave toplega obroka in pa v zadnjem času zelo pogosto ljudje sprašujejo tudi, kaj bo z njimi, ko bodo ostali brez zaposlitve. Tudi v zvezi z oskrbo staršev, na primer ko otroci živijo v drugi občini, starši pa živijo v naši občini," dodaja sogovornica.

Organizirana psihosocialna pomoč

CSD Posavje enota Krško občankam in občanom v tej krizni situaciji zagotavlja psihosocialno pomoč, ki obsega razbremenilne pogovore, svetovanje, krepitev moči, opolnomočenje, zagovorništvo in pa pogovore, ki so usmerjeni v preprečevanje socialne izključenosti. "Telefonske številke strokovnih delavcev in pa elektronski naslovi so objavljeni tudi na spletni strani CSD Posavje enota Krško. Delujemo predvsem v poslovnem času in v uradnim času," še dodaja Mirjana Mlakar.

(pp, bš, eP)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja